De var hele Europas kæledægger, men nu står Wales i uvant situation: 'Er vi pludselig de onde mod Danmark?'

Gareth Bale og holdkammeraterne fra Wales har de seneste slutrunder været fodboldfansenes darlings, men sådan bliver det næppe mod Danmark.

Hele Europa heppede på, da Wales charmerede fodboldverdenen ved EM i 2016 og snuppede en plads i semifinalen. (Foto: DAMIEN MEYER)

Kærligheden er skyllet ind over det danske fodboldlandshold igennem EM-slutrunden, efter Christian Eriksens forfærdelige ulykke den sorte junidag i Parken for lidt over en uge siden.

Anfører Simon Kjær er blevet fremhævet i store, internationale medier for sin håndtering af situationen, og det danske sammenhold er blevet rost på tværs af kloden.

Derfor behøver man heller ikke at trykke de rød-hvide briller alt for stramt ned over næsen for at se, hvordan det meste af Fodboldeuropa glædede sig over, at Danmark i aftes gik videre til EM's ottendedelsfinale med en sejr på 4-1 over Rusland.

I Tyskland måtte den store tv-station ARD undskylde, efter deres tv-kommentator blev kritiseret for at 'holde for meget med Danmark'.

Og i Storbritannien gik værten på en af verdens mest populære fodboldpodcasts, Football Weekly, skridtet videre.

- Der kan simpelthen ikke være en fodboldfan i verden, der ikke håbede, at Danmark ville gå videre, lød det fra vært Max Rushden, der måtte have fjernsynet tændt under optagelsen af den populære podcast, fordi han ikke ville gå glip af billederne af de jublende danskere efter sejren over Rusland.

Derfor står Wales' fodboldlandshold nu også i en lidt speciel situation.

De skal nemlig møde Danmark i EM-ottendedelsfinalen på lørdag, og her har nogle walisere allerede lugtet lunten.

- Jeg fatter ikke, at vi nu er bredt anerkendt som 'the bad guys', skriver den walisiske skuespiller Elis James på Twitter.

- Nu har jeg lige fået en retro Wales-trøje, og så er det nu, at vi bliver skurkene mod Danmark, som alle elsker, skriver komikeren Rhys James ligeledes på Twitter.

Og det er waliserne bestemt ikke vant til.

Da Gareth Bale, Aaron Ramsey og resten af Wales-mandskabet for fem år siden kvalificerede sig til landets første EM-slutrunde nogensinde, tog de Europa med storm.

Alle tv-seere råbte 'nårhhh' i kor, når Bale legede med sin bedårende datter Alba Violet på banen efter kampene.

Gareth Bale og Wales fortryllede hele Europa ved EM i 2016. Bales datter Alba Violet spillede dengang en flot birolle. (Foto: Paul ellis © AFP or licensors)

Og resultaterne? Ja, de var fremragende.

Med flot spil og masser af charme nåede de walisiske drager hele vejen til semifinalen, efter blandt andet at have slået en af turneringens favoritter fra Belgien ud i kvartfinalen.

Men som et kendt citat fra Batman-filmen 'The Dark Knight' lyder:

- Enten dør du som helten, eller også lever du længe nok til at blive skurken.

Og det er altså den transformation, som Wales øjensynligt har været igennem til kampen mod Danmark.

Noget, der gør det stolte folkefærd en smule nervøse.

- Hvordan i alverden skal jeg som waliser håndtere det her? Enten skal jeg se Wales blive slået ud eller se Wales slå Danmark ud. Det her EM har været en alt for stor følelsesmæssig rutsjebanetur, lød et lytterspørgsmål fra den waliske fan Kelly i fodboldpodcasten Football Weekly.

Og fra fanen Ben lød det sådan her:

- Når alle neutrale fans nu ønsker at se Danmark klare sig godt. Hvordan vil Wales så håndtere at være skurkene?

Det er først på lørdag klokken 18.00, at vi finder ud af, om Wales kan håndtere den skurkerolle, som flere altså allerede har pålagt dem.

Her møder de nemlig 'heltene' fra Danmark i Amsterdam.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk