Det skriver udlandet om vores EM-exit: 'Schmeichel gjorde alt for at blive europamester ligesom Papa Peter'

De udenlandske medier roser Danmarks indstilling i EM-semifinalen og havde svært ved at se det engelske straffespark, som afgjorde kampen.

(© Ritzau Scanpix)

Det sluttede her.

Semifinalen blev endestationen for Danmarks fodboldherrer ved årets EM-slutrunde. De kæmpede til benene krampede og tvang de engelske forhåndsfavoritter helt ud i forlænget spilletid, inden Harry Kane scorede Englands sejrsmål efter et omdiskuteret straffespark.

Herunder kan du få et overblik over, hvad de europæiske sportsmedier skrev om danskernes EM-exit onsdag aften.

England

De danske spillere gav alt, hvad de havde mod England i EM-semifinalen. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Det var klart, at sejren og pladsen i EM-finalen fyldte mest i spalterne, men de engelske medier noterede sig også et dansk hold, som virkelig kæmpede det bedste, de havde lært.

- Danmarks modstandskraft var stærk, skrev The Guardian-journalist, David Hytner, således i sin reportage fra Wembley.

Hos BBC Sport sendte skribent Phil McNulty rosende ord i retning af målmand Kasper Schmeichel.

- Schmeichel var Danmarks helt, mens England ledte efter sejrsmålet, da han glimrende reddede forsøg fra Maguire og Harry Kane, da kampen gik i forlænget og risikoen for straffesparkskonkurrence voksede.

Situationen omkring straffesparket blev også diskuteret, og her mente The Guardians journalist, at kontakten mellem de danske spillere og Raheem Sterling ved straffesparkskendelsen i overtiden 'syntes minimal'.

The Guardian roste desuden Mikkel Damsgaards drømmemål direkte på frispark efter 30 minutters spil.

- Damsgaard har vist sig at være en fremragende erstatning for Eriksen. Let i sine bevægelser og skarp teknik, og han var tæt på at krølle et skud op i det lange hjørne, inden han gjorde Wembley målløs med sit føringsmål. Frisparket var 20 meter ude, lidt til venstre for midten, og kraften Damsgaard samlede i skuddet var for meget for Pickford, som flagrede, da bolden gik forbi ham.

Tyskland

En af mange feberredninger fra Kasper Schmeichel på Wembley onsdag aften. (Foto: Justin Tallis © Ritzau Scanpix)

Overskriften hos tyske Bild sagde det hele: 'Med Kane og held er England i finalen!'.

Tyskernes to journalister fremhævede også, at Mikkel Damsgaard var den første spiller ved EM til at passere Jordan Pickford i Englands mål. Kort forinden havde Pickford sikret sig rekorden for flest minutter med rent bur i Englands landsholdshistorie (725 minutter).

I den anden ende var vurderingen af danske Kasper Schmeichels præstation særdeles positiv.

- England var klart bedre efter det (1-1 udligningen, red.), men Danmark har den bedste mand på banen i mål. Kasper Schmeichel gjorde alt for at blive europamester ligesom Papa Peter (Peter Schmeichel) i 1992.

Heller ikke i Tyskland kunne man se klar kontakt omkring straffesparket til England og tilføjede desuden, at der var forstyrrende elementer på banen i sekunderne omkring situationen.

- Efter minimal kontakt fra Mathias Jensen og Joakim Mæhle til Sterling, gav dommeren straffespark - en brutal beslutning. Især da der var en anden bold på banen, som Sterling driblede forbi.

Italien

Dommer Danny Makkelie dømte straffespark. Ingen af de danske spillere - eller flere europæiske sportsmedier - var enige. (Foto: Paul ellis © Ritzau Scanpix)

Det store italienske sportsmedie La Gazzetta dello Sport melder sig i koret af udenlandske medier, der så et tyndt engelsk straffespark på Wembley onsdag aften.

- De har en Kane, der vokser, og som fodboldens guder gav en hånd efter, at han sparkede sejrsmålet ind på straffespark mod Schmeichel. Det var strengt. Der var meget lidt kontakt. Sterling falder efter let kontakt med Mæhle, dommeren fløjter, og VAR bekræfter, skriver La Gazzetta dello Sport.

Spanien

Pierre Emile Højberg fik meget ros for sin heroiske indsats på Danmarks midtbane. (Foto: Paul ellis © Ritzau Scanpix)

Den store spanske sportsavis AS mente, at englænderne - som ved landets VM-triumf i 1966 - nok engang havde dommertække.

- Denne gang var det et 'tyndt' straffespark på Sterling, der tippede balancen i overtiden. Endnu et tegn på, at i disse turneringer spiller alt ud til værternes fordel.

Skribenten Aritz Gabilondo mente, at kun Makkelies 'kontroversielle kendelse' kunne nedlægge danskerne.

- Bevæbnet med tre meget solide centrale forsvarsspillere, pansret af to jagthunde på midtbanen (Højbjerg og Delaney), modstod de englændernes pres.

Sverige

Kasper Schmeichel diskuterede straffesparkskendelsen med kampens hollandske dommer Danny Makkelie. (Foto: Laurence Griffiths © Ritzau Scanpix)

Vores naboer i Sverige kaldte Danmarks overtidsnederlag i EM-semifinalen et 'kæmpe drama'. Hos Aftonbladet fulgte de med på SVT, hvor den tidligere topdommer Jonas Eriksson var rasende over Englands straffespark.

- Er det nok til at dømme straffespark i en EM-semifinale? Inden slutrunden sagde dommer Robert Rose (formand for Uefas dommerkomite), at vi ikke skulle have nogen billige straffespark. Dette er et billigt straffe for mig, sagde Jonas Eriksson.

- Jeg er mest overrasket - og sur - over, at VAR ikke fortæller det til dommeren. Det afgjorde, hvilket hold, der gik videre, så jeg synes, VAR-rummet skulle have ageret. Men det har de ikke gjort hidtil i turneringen, og de gjorde det heller ikke i dag - og det er forkert, sagde den tidligere topdommer på SVT ifølge Aftonbladet.

Facebook
Twitter