EM-sejr giver ikke landstræner falske forhåbninger: ’Vi skal vinde igen’

Niels Frederiksen ved, at det formentlig vil kræve seks point for at komme i semifinalen ved U21-EM.

Danmarks Joakim Mæhle og Landstræner Niels Frederiksen fejrer torsdagens mål til 1-0 mod Østrig- (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Med torsdagens sejr på 3-1 over Østrig lever Danmarks drøm om at avancere til semifinalen ved U21-EM stadig. Men den er dog langt fra gået i opfyldelse endnu.

Det er nemlig kun de tre gruppevindere samt den bedste toer i turneringen, som går videre til semifinalen.

Danskerne sigter efter alt at dømme efter at gå videre som bedste toer, da Tyskland ligner en gruppevinder med deres 6-1-udradering af gruppens sidste hold, Serbien.

Kravet er nu endnu en dansk sejr; denne gang over netop serberne, som endnu har til gode at få point ved U21-slutrunden i Italien og San Marino.

Sådan lyder det fra landstræner Niels Frederiksen, som samtidig er meget bevidst om at selv med to sejre på kontoen, kan Danmark misse pladsen blandt de fire sidste hold ved EM.

- Det bliver en kamp, vi skal vinde igen. Der er meget, som tyder på, at det kommer til at kræve seks point at gå videre, og der er også meget, som tyder på, at der vil være flere hold, som ender på seks point.

- Så vi skal arbejde på vores målscore, og derfor var målet til 3-1 i dag (torsdag, red.) rigtig, rigtig vigtigt, siger Niels Frederiksen

Danmark skal lære af fejl

Det kan nemlig i sidste ende være holdenes målscore, som afgør, hvem der går videre til semifinalen som bedste toer, hvis altså der er pointlighed blandt flere hold.

Derfor er det også vigtigt, at Danmark lærer af fejl, som er blevet begået i begge holdets kampe i EM-gruppen – nemlig at komme dårligt ud fra pausen.

Mod Østrig lukkede man hurtigt en udligning ind til 1-1, og i det første opgør mod tyskerne blev det til 2-0 blot syv minutter inde i anden halvleg.

- Det, at vi kommer ud og får en dårlig start på anden halvleg, skal vi også lige have vendt, for det skal vi lade være med. Det er dumt at gøre det. Vi skal have fundet ud af, hvorfor vi gør det, siger landstræneren og tilføjer:

- Men det er god moral af holdet at komme tilbage mod Østrig. Det giver tro på, at der er mere i gutterne.

Danmark ligger nummer to i sin gruppe efter to kampe, mens Tyskland indtager førstepladsen med maksimumpoint.

I det samlede toerregnskab ligger danskerne dog på en tredjeplads med Frankrig og Italien foran sig. Det skal der altså ændres på, hvis det skal blive til en semifinale.

Danskernes næste kamp ved U21-EM er søndag klokken 21 mod Serbien – et opgør du kan se på DR1.

Facebook
Twitter