En aften i Baku vi aldrig glemmer: Se alle de store øjeblikke fra Danmarks triumf

Se, gense og læs højdepunkterne fra Danmarks EM-kvartfinale mod Tjekkiet, der også dagen derpå får hårene til at rejse sig.

Sådan ser man ud, når man lige har spillet sig i en EM-semifinale. (Foto: TOLGA BOZOGLU)

Et kollektivt fodboldminde til vores allesammens fælles scrapbog.

Lørdagens 2-1 sejr over Tjekkiet i EM-kvartfinalen bliver en af dem, vi husker. Da Delaney pandede os på 1-0, Mæhles kirurgiske ydersideindlæg til Dolberg, Pierre Emiles glædestårer.

Nedenfor har DR Sporten forsøgt at samle til bunke og serverer en række af de hårrejsende momenter fra en kæmpestor dansk landsholdsaften.

Delaney dukkede op i feltet

Han råbte, nærmest skreg, Thomas Delaney. Enten 'ja' eller 'jeg har'. I hvert fald gjorde midtbanespilleren lynhurtigt opmærksom på, at han var lige, hvor han skulle være, da Jens Stryger Larsens velplacerede hjørnespark begyndte sin rejse nedad omkring straffesparkspletten.

Dunk, rent træf med panden og i nettet efter sølle fem minutter. 1-0 til Danmark. En drømmestart på EM-kvartfinalen mod Tjekkiet.

(Foto: Tolga Bozoglu/Dan Mullan/Valentyn Ogirenko © (c) Ritzau Scanpix)

Fra Mæhles yderside til Dolbergs inderside

Tjekkerne bed fra sig, og det virkede på ingen måde til, at den danske drømmestart rystede dem. Samtidig var det tydeligt, hvordan varmen, plus 30 grader, tyngede samtlige 22 spillere på banen.

Heldigvis er en ung knøs med rødder i Østervrå udstyret med en motor, som har vist sig særdeles driftsikker i alt slags vejr under dette EM, nemlig Joakim Mæhle.

Og som DR Sportens udsendte så smukt skrev det, besluttede han sig for, at Dolberg skulle have personlig betjening med en yderside så smuk, at de normale gloser som ’banan’ eller ’papegøje’ på ingen måde ville yde øjeblikket retfærdighed.

For enden af den yderside stod Dolberg klar med sin inderside. Kold som is, selv i Baku, og 2-0 til Danmark kort inden pausen.

(Foto: Darko Vojinovic/Valentin Ogirenko/Dan Mullan © AFP/Ritzau Scanpix)

Jernmanden på midtbanen brød ud i gråd

Ovenfor kan du høre, hvordan det lød - og så ud - da dommer Björn Kuipers fløjtede af efter 96 minutter i den aserbajdsjanske sauna.

De danske spillere var trætte, tømt for energi, men klemte alligevel det allersidste ud i ren eufori.

På tre uger har Danmarks fodboldlandshold været gennem følelser svarende til et helt liv, og nu stod de et sted, rød-hvide danskere ikke har betrådt siden 1992.

Den slags gav gåsehud - og trillende tårer, som hos Pierre Emile Højbjerg nedenfor. Han lignede en mand, som havde svært ved at forstå, hvad han og danskerne havde bedrevet.

Mere i vente

- Vi skal ikke hjem, vi skal videre.

Det stod på den t-shirt, Joakim Mæhle holdt fremstrakt i sine hænder på holdbilledet efter sejren lørdag aften. Tjek.

Onsdag klokken 21.00 møder danskerne England på Wembley, og rejsen hertil - både fysisk og mentalt - begyndte allerede efter kvartfinalen i Baku.

  • Landstræner Kasper Hjulmand med rød-hvid bøllehat. (Foto: LISELOTTE SABROE © RITZAU/SCANPIX)
  • De danske fans var ikke rejst over 4000 kilometer til Baku for at sidde på deres hænd. Den fik fuld gas, da danskerne havde vundet 2-1 over Tjekkiet og spillet sig i EM-semifinalen. (Foto: TOLGA BOZOGLU / POOL)
  • Ældste og yngste mand, Kasper Schmeichel (tv.) og Mikkel Damsgaard (th.), i minutterne efter sejren. Vild jubel, vild eufori. Det tror da pokker. EM-semifinale på Wembley lige rundt om hjørnet. (Foto: NAOMI BAKER)
  • Jannik Vestergaard svinger knytnæven. Den var hjemme. (Foto: NAOMI BAKER)
1 / 4

Det er et dansk landshold, der drømmer stort, drømmer om endnu mere. Den éne planlagte kamp på stadionet i London skal helst blive til to.

(Foto: Naomi Baker/Liselotte Sabroe © /Reuters/Ritzau Scanpix)
FacebookTwitter