Engelsk fan inden EM-finalen: Skal have de lykkebringende underbukser

England møder Italien i EM-finalen søndag aften. Der bliver taget utraditionelle metoder i brug for at støtte landsholdet.

John Stones og Harry Maguire jubler med tusindvis af ellevilde fans i baggrunden, da England sikrede sig en plads i EM-finalen. (Foto: © Andy rain)

Alt er gjort klar.

Finalebilletterne er købt. Tøjet er vasket, fundet frem og lagt klar. Intet overlades til tilfældighederne, når England skal spille EM-finale søndag aften. I hvert fald ikke for Justin Perry.

Han er England-fan og har fået sin kone til at vaske det tøj, han havde på, da Danmark blev slået i semifinalen, så han kan have det på igen til finalen.

Never change a winning team, som talemåden går.

Ideen er, at det skal bringe held til englænderne i finalen mod Italien, som er den første finale med engelsk deltagelse siden VM-finalen i 1966.

- Det præcis samme outfit. Hele vejen ned til underbukserne. Jeg holdt det for sig, tog det med hjem og fik min kone til at vaske det og sikre, at det er de samme underbukser, de samme jeans og sko. Alt er nøjagtig det samme, siger Justin Perry.

Justin Perry var på Wembley med Timothy Ives til semifinalen mod Danmark, og det var en oplevelse, de to sent vil glemme.

- Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle gøre, om jeg skulle skrige, råbe, græde eller hoppe. Jeg var komplet overvældet, hvilket overhovedet ikke ligner mig, for normalt er jeg ganske rolig.

- Men på stadion lavede jeg nogle lyde, som jeg ikke engang vidste, jeg kunne lave. Det var nærmest bare urdrift. Meget, meget mærkeligt, siger Justin Perry.

Makkeren, Timothy Ives, skulle også lige bruge et par timer på at fordøje resultatet og finalepladsen, da semifinalen blev fløjtet af på Wembley.

- Jeg sov nærmest overhovedet ikke den nat. Jeg tror, det virkelig gik op for mig, da jeg gik i seng, at vi rent faktisk er nået til en finale. Den 55 år lange forbandelse er endelig væk. Så det var om natten, det langsomt gik op for mig, siger Timothy Ives.

De to herrer har også sikret sig billet til finalen, der ligeledes spilles på Wembley.

  • Raheem Sterling har været en af profilerne på Englands landshold under EM-slutrunden. (Foto: © Carl Recine / POOL, Ritzau Scanpix)
  • Englænderne fejrer finalepladsen. (Foto: © Carl Recine / POOL, Ritzau Scanpix)
1 / 2

Snak ikke om det

Det er næppe helt i skoven at beskylde de to englændere for at have bare en lille smule overtro i forhold til finalen. Særligt med tanke på beklædningen, der skal være den samme til finalen som i semifinalen.

Og fuldstændig i tråd med det, vil Timothy Ives da overhovedet heller ikke forholde sig til, hvad det vil betyde, hvis England vinder finalen mod Italien.

- Det skal du ikke sige. Du skal ikke engang begynde at overveje det, for det vil jinxe det, siger Timothy Ives.

Justin Perry tør dog godt sætte et par ord på, om end han tager ethvert forbehold.

- Jeg synes, at tiden er kommet til at skrive lidt ny historie. Hvis vi kan vinde søndag, og endelig kan få det ud af verden, så vil det være den største bedrift, siger Justin Perry.

De to har levet et liv med den ene fodboldskuffelse efter den anden i landsholdsregi, hvor VM-triumfen i 1966 stadig er Englands eneste trofæ.

Englands anfører i 1966-triumfen, Bobby Moore, med VM-pokalen. (Foto: © PA, PA Wire/PA Images)

Han har en optagelse af finalen fra 1966, hvor England vandt 4-2 over Vesttyskland efter forlænget spilletid. Justin Perry anslår, at han har set hele kampen 5-6 gange over de 55 år, der er gået siden triumfen i 1966. Han håber, at England vinder finalen, så han får noget nyt materiale til fremtiden.

- Vi vil have noget andet at se de næste 55 år.

- Det ville være særligt. Noget at fortælle dine børnebørn, siger Justin Perry.

EM-finalen mellem Italien og England spilles søndag klokken 21.00. Den kan ses på DR1 og DRTV eller følges i LIGA på P3.