Flere anholdelser, tilskadekomne betjente og racisme mod engelske spillere: Engelsk politi har travlt efter EM-brag

Flere personer trængte ind på Wembley til EM-finalen uden at have billet, oplyste sikkerhedsmyndigheder.

Der var søndag personer til stede på Wembley til EM-finalen, som ikke havde billet til kampen. (Foto: Facundo Arrizabalaga © REUTERS/Scanpix + Wikimedia (Creative Commons))

Det engelske politi har travlt efter gårsdagens EM-finale mellem Italien og England ved Wembley Stadion i London.

Her blev 49 personer anholdt efter EM-braget, skriver politiet i London på Twitter.

Anholdelserne blev ifølge nyhedsbureauet Reuters foretaget, efter at fans kolliderede med hinanden og vagter nær Wembley Stadion.

Sammenstødene mellem fans og politi førte også til, at 19 betjente er kommet til skadet, oplyser politiet i London på Twitter.

- Det er frustrerende, at 19 af vores betjente blev såret, mens de konfronterede ustabile menneskemængder. Det er fuldstændig uacceptabelt, skriver politiet.

Kort inden kampen blev fløjtet i gang, stormede flere fodboldfans ind på Wembley.

I videoen kan du se, hvordan en række fans forsøger at komme ind til EM-finalen:

Flere personer var ifølge sikkerhedsmyndighederne på stadion trængt ind på den engelske nationalarena uden at have billet til braget mellem England og Italien.

Det er for nuværende uvist, om det er flere af disse personer, der er blevet anholdt.

På sociale medier florerer adskillige videoer, der angiveligt viser personer, som vælter eller stormer sikkerhedsbarrierer. Både for at komme ind på Wembleys område og for at komme ind på selve stadion.

Det er uvist, hvor mange der kom ind på Wembley uden at have billet. Stadion meldte selv om en lille gruppe af folk, som man arbejdede på at få fjernet igen.

Der var mange mennesker på gaden i London efter EM-finalen:

Racistiske tilråb efter brændt straffespark

Straffesparkskonkurrencen i finalen på Wembley endte 3-2 i Italiens favør, efter at den ordinære spilletid var endt 1-1.

De engelske spillere Marcus Rashford, Jadon Sancho og Bukayo Saka brændte alle tre deres forsøg. Siden er specifikt de tre spillere blevet mål for racistiske kommentarer.

  • Marcus Rashford brændte ved straffesparkskonkurrencen i EM-finalen. (Foto: ANDY RAIN / POOL © Ritzau Scanpix)
  • Jadon Sancho med hænderne i ansigtet efter han brændte straffesparket i EM-finalen mod Italien. (Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / POOL © Ritzau Scanpix)
  • Bukayo Saka brændte også ved straffesparkskonkurrencen. Alle tre spillere har oplevet racistiske tilråb på sociale medier efter straffesparkskonkurrencen. (Foto: Paul ellis © Ritzau Scanpix)
1 / 3

Det Engelske Fodboldforbund (FA) fordømmer, at flere på de sociale medier har udtrykt sig racistisk om en gruppe af Englands spillere efter holdets nederlag til Italien i EM-finalen.

Det siger forbundet i en udtalelse natten til mandag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- FA fordømmer på det kraftigste alle former for diskrimination og er forfærdede over den onlineracisme, der er blevet sendt i retning af nogle af vores engelske spillere på sociale medier, lyder det i udtalelsen.

Også det engelske landshold fordømmer opførslen i en udtalelse på holdets Twitter-profil.

- Vi finder det afskyeligt, at en del af vores hold, der har givet alt for landsholdstrøjen denne sommer, er blevet udsat for diskriminerende overgreb på nettet efter aftenens kamp, lyder det i opslaget.

Londons Metropolitan Police oplyser på Twitter, at de har tænkt sig at gå ind i sagen.

- Vi er opmærksomme på, at et antal stødende og racistiske kommentarer bliver sendt i retning af flere fodboldspillere på sociale medier efter EM-finalen.

- Denne form for overgreb er totalt uacceptabel, det vil ikke blive tolereret, og det vil blive efterforsket, skriver politiet.

Antallet af anholdte er opjusteret fra 45 til 49.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk