Første slutrundekamp på dansk grund nogensinde: 'Det kan ikke blive i morgen klokken 18 hurtigt nok'

Danmarks første EM-kamp i Parken nærmer sig med hastige skridt, og landsholdet er begyndt at glæde sig for alvor.

Christian Eriksen og Landstræner Kasper Hjulmand under landsholdets træning torsdag. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Fredag trådte Kasper Hjulmand flankeret af profilerne Simon Kjær og Christian Eriksen ind i Parken med knap et døgn til, at nationalsangen gjalder ud over græstæppet, og EM-festen for alvor begynder.

Og de glæder sig.

- Det er dejligt at træde ind i Parken. Det kan ikke blive i morgen klokken 18 hurtigt nok (Danmark spiller mod Finland lørdag klokken 18, red.). Vi glæder os helt vildt. Vi glæder os rigtig meget til at komme herind, hvor der også er mennesker, et godt græstæppe og en juni i København. What’s not to like?, siger Kasper Hjulmand.

Og det er ikke kun landstræneren, der glæder sig. Også Christian Eriksen ser meget frem til at træde ind på 'et dejligt stadion, vi kender'. Men han vil ikke allerede nu love, at det bliver en ubetinget succesoplevelse.

- Det kommer jo an på, hvordan det går. Det er jo altid det, der afgør om det er sjovt, eller om det ikke er så sjovt. Men mine forhåbninger og forventninger er, at det bliver rigtig sjovt. Nu har jeg været med i mange år efterhånden, men at skulle spille en slutrunde i Parken, det bliver ekstra specielt, siger Christian Eriksen.

Det skal altså blive til et godt resultat mod Finland, og dermed en god dansk indledning på EM-slutrunden, hvis det skal være helt perfekt.

Hør Hjulmand og Eriksen fortælle, hvor meget landsholdet glæder sig til at træde ind i Parken:

Hjulmand har respekt for finnerne

Finland-kampen bliver første gang, at det danske landshold skal spille en slutrundekamp på hjemmebane, og det skal udnyttes til at bære holdet fremad, påpeger Kasper Hjulmand.

- Jeg håber, at fansene bliver en meget stor faktor. Jeg håber, at det kan give os nogle procenter, så vi kan give noget tilbage til fansene, og fansene kan hjælpe os, når vi har brug for det. Jeg håber, det kan give et ekstra boost for os. Det skal det.

- Lad os komme i gang. Vi glæder os, siger Kasper Hjulmand.

Men selvom finnerne, der er til nationens første slutrunde, kan virke som en upåagtet modstander, så advarer landstræneren mod at tage det for givet, at det bliver en dansk drømmestart på slutrunden.

Hør Hjulmand fortælle om finnernes styrke i videoen:

- De har spillet rigtig mange gode kampe. De er godt trænet og arbejder rigtig godt i defensiven. De stiller ekstremt hurtigt om i kontraspillet. Topklasse i den del af spillet, som man skal være enormt opmærksom på.

- Det er et hold, som ved, hvad de kan, og hvad de ikke kan. Et super godt trænet hold, siger Kasper Hjulmand.

Men selvom danskerne ved, at Finland er et bedre hold, end de får kredit for at være, så har Danmarks anfører, Simon Kjær, det fint med at være favorit til kampen.

- Selvfølgelig er det utrolig vigtigt at komme ud og få en god start. Jeg tror, at meget kommer derfra, så vi er 100 procent bevidste om, at det er en kamp i morgen (lørdag, red.), som bliver utrolig vigtig for turneringen.

- Jeg har det personligt fint med, at vi er favoritter. Det vil jeg også mene, at vi skal være, når vi spiller på hjemmebane, siger Simon Kjær på fredagens pressemøde.

Danmarks kamp mod Finland kan ses lørdag fra klokken 13.00 på DR1.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk