Forrygende finner og Ronaldo i krise: Her er kampene, du skal holde øje med i EM-kvalen

Tyskland og Holland brager sammen i et af Europas største rivalopgør i morgen aften.

EM-kvalifikationen byder på en perlerække af interessante opgør de kommende dage. (Foto: SCANPIX)

I aften vil de fleste danskere nok have blikket stift rettet mod fodboldkampen for foden af den ikoniske klippe i Gibraltar, hvor Jon Dahl Tomassons rød-hvide tropper skal forsøge at nedkæmpe miniputnationen med deres semiprofessionelle spillere.

Men udover Danmarks ’must-win’-kamp mod Gibraltar, så er der god grund til at holde øje med udviklingen på flere af de øvrige europæiske fodboldstadions, hvor der bliver spillet flere vitale opgør de kommende dage.

Vi har samlet de fem vigtigste lige her.

Portugal i store vanskeligheder

Cristiano Ronaldo dirigerer holdkammeraterne i en af de afsluttende træninger inden den vitale udekamp mod Serbien. (Foto: RODRIGO ANTUNES © Scanpix)

Serbien-Portugal, lørdag 20.45

De forsvarende europamestre har fået en katastrofal start på EM-kvalifikationen med to skuffende pointtab hjemme i Lissabon mod Serbien og Ukraine.

Sølle to point efter to kampe sender Cristiano Ronaldo og Portugal ind på en 4. plads i gruppe B. Dog med færre kampe end konkurrenterne.

Serbien bliver dog ikke nogen let opgave for portugiserne, når de skal forsøge at hive en sejr med hjem fra den notorisk svære udebane i Beograd.

Nordirland hamrer afsted

Nordirland har fået en perfekt start på EM-kvalifikationen. (Foto: VASILY FEDOSENKO © Scanpix)

Nordirland-Tyskland, mandag 20.45

Fire kampe. Fire sejre.

Nordirland er godt på vej til at gentage bedriften fra EM 2016, hvor landet for første gang nogensinde kvalificerede sig til en fodboldslutrunde.

Men. Og der er et 'men'. De fire sejre er kommet i hus mod gruppens svageste modstandere fra Hviderusland og Estland.

Mod Tyskland får vi det første svar på, om Nordirland virkelig er kommet for at blive i toppen af gruppe C.

Arvefjenderne mødes i gruppe C

Tyskland vandt kvalifikationens første opgør mod Holland med 3-2 efter en sprudlende kamp. (Foto: PIROSCHKA VAN DE WOUW © Scanpix)

Tyskland – Holland, fredag 20.45

Tyskland mod Holland. Du finder ikke et større rivalopgør i europæisk landsholdsfodbold.

Selvom tyskerne lige nu har overhånden mod et detroniseret hollandsk landshold, så lever opgørene mellem de to ærkefjender ofte deres eget liv.

Fredag har Holland desuden kniven for struben mod Tyskland. Et nederlag vil nemlig sende Oranje ni point efter førerhundene fra Nordirland og Tyskland med en kamp mindre end konkurrenterne.

Schweiz under pres i Danmarks pulje

Danmark stjal to point fra Schweiz med et sent comeback i 3-3 kampen. (Foto: Arnd Wiegmann © Scanpix)

Irland – Schweiz, torsdag 20.45

Danmarks mirakelcomeback i foråret spøger stadig i Schweiz.

Schweizerne mistede nemlig to point, da Danmark med tre mål på otte minutter udlignede til resultatet 3-3 i Basel.

Derfor har Schweiz allerede nu ryggen mod muren i udekampen mod Irland.

Lykkes det ikke for Vladimier Petkovics schweiziske tropper at tage point med hjem fra Irland, og snupper Danmark samtidig den ventede sejr over Gibraltar, så er Schweiz pludselig fire point efter andenpladsen i puljen med en kamp i hånden.

Flyvende finner får gavn af brandvarm Premier League-måltyv

Teemu Pukki har allerede scoret tre kasser i Finlands første fire kvalifikationskampe. (Foto: Arnd Wiegmann © Scanpix)

Finland – Grækenland, torsdag 20.45

Den tidligere Brøndby-angriber Teemu Pukki har været brandhamrende varm i Premier Leagues første måned med imponerende fem mål i fire kampe.

Det har kastet en titel som månedens spiller i den engelske liga af sig, og derfor kan FC Midtjyllands Tim Sparv og resten af hans finske holdkammerater få gavn af en Pukki med enorm selvtillid til Finlands opgør mod Grækenland.

Finnerne har virkelig fundet formen i starten af EM-kvalifikationen med tre sejre og et enkelt nederlag i de fire første kampe.

En sejr over Grækenland vil sende Finland et stort skridt tættere på deres mål om at komme med til deres første fodboldslutrunde nogensinde.