Her er EM's bedste startellever, ifølge Andreas Kraul: 'Han har en evne til at æde sig selv'

DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul peger på EM's 11 bedste spillere.

Belgiens Romelu Lukaku, Pierre-Emile Højbjerg og Joakim Mæhle er alle på Krauls hold. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Det er næsten fristende at smide 11 danskere spillere på EM-turneringens bedste hold.

Den går nok desværre ikke.

For selvom de danske drenge har gjort det fabelagtigt, så er der alligevel andre europæiske hold, som har haft stærke spillere på banen.

Inden søndagens EM-finale mellem Italien og England har DR podcasten Fodboldlisten samlet de 11 bedste spillere under EM-slutrunden og fordelt dem på deres respektive positioner.

DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul har lavet en startopstilling med det, han mener, er turneringens hold. Fodboldekspert Francis Dickoh er med til at vurdere de bedste 11.

Spillerne er udvalgt efter en 4-3-3-opstilling, hvor der er tre danskere, der har sneget sig med.

Herunder kan du se listen og vurdere, om du er enig:

Målmand - Gianluigi Donnarumma (Italien)

Den italienske 22-årige målmand Gianluigi Donnarumma blev ikke passeret i hele gruppespillet og er altså for Andreas Kraul turneringens bedste målmand. Han spiller i finalen mod Englands ditto, Jordan Pickford, der kun er blevet passeret en enkelt gang i slutrunden.

Han var også en stor del af den italienske succes i semifinalen mod Spanien, hvor han tog Álvaro Moratas spark i straffesparkskonkurrencen.

- Det tæller med at være afgørende. Kasper Schmeichel har stået en god turnering, men jeg er nødt til at vælge Donnarumma foran Schmeichel, siger Andreas Kraul.

- Det er en gigantisk dygtig målmand. Den her EM-slutrunde har været fuldstændig fænomenal fra Donnarumma. Det handler om at være afgørende, men også at give dit hold tryghed, siger Francis Dickoh.

Højre back - Kyle Walker (England)

Den 31-årige Manchester City-back Kyle Walker er med det engelske landshold i EM-finalen. Han blev ved med at arbejde i semifinalen mod Danmark, selvom banens andre spillere så trætte ud.

- Walker har simpelthen været fantastisk. Det, som man husker Walker for, er, at han altid lavede en fejl eller begik et straffespark, men i knockoutfasen for England har han spillet med så meget kølighed, overblik og pres i sit spil. Ingen tvivl om, at han skal på holdet, siger Kraul.

- Han har hele pakken. Jeg kan ikke forstå, at han ikke er rated (vurderet statistisk) som en af de bedste backs i verden. Det, jeg har set, er fuldstændig vildt. Hvordan han kan rydde op, og hvordan han bidrager i spillet, siger Dickoh.

Midtstopper/anfører - Simon Kjær (Danmark)

Den danske landsholdsanfører og midtstopper Simon Kjær har på mange forskellige måder under slutrunden vist sit værd. For sine kvaliteter på banen og lederevner uden for er han blevet udvalgt som én af de to bedste midtstoppere i turneringen. Derudover er han også valgt som holdets anfører, siger Andreas Kraul.

- Selvfølgelig skal han være med, og han skal også være anfører på holdet. I virkeligheden ligger han også til at komme med på det officielle All Star-hold. Kjær er selvskrevet til holdet på rigtig mange parametre.

- Der er det spillemæssige, de ledermæssige egenskaber på og uden for banen, og så den der evne til at æde sig selv. Han har simpelthen spillet en fuldstændig formidabel turnering, siger Kraul.

Midtstopper - Giorgio Chiellini (Italien)

36 år er han blevet, Giorgio Chiellini, men det stopper ham ikke fra at være på turneringens hold. Han har spillet 535 kampe for Juventus og 111 kampe for det italienske landshold, hvor han fik sin debut i 2004.

- Chiellini har været i hård konkurrence om den her plads. Harry Maguire har for eksempel spillet en vanvittig slutrunde for England. Men den måde, Chiellini vinder straffesparkskonkurrencen (mod Spanien) for Italien på, er fuldstændig vild, siger Kraul.

- Han tog fusen på Jordi Alba, hvor han bare stod og grinede og jokede. Når han har været på banen, har han været god, men det er lige så meget den rolle uden for banen, der får ham på holdet.

Francis Dickoh kan godt leve med Andreas Krauls valg, men han havde nok selv valgt Harry Maguire.

Venstre back - Joakim Mæhle (Danmark)

Joakim Mæhle fra den nordjyske by Østervrå er i den grad en spiller, som under slutrunden er kommet på de fleste danskeres læber. Med to mål, en vanvittig assist og et vildt løbepensum, har han haft en stor andel i den danske succes.

- Mæhles aftryk på den her slutrunde med to mål, ydersideoplægget og de evindelige løbeture på kanten i samtlige minutter. Uanset om jeg var dansker eller ej, så må det være ham, siger Andreas Kraul.

- Han har spillet en forrygende slutrunde. Han er så vild og så nysgerrig på, hvor dygtig han kan blive. Jeg synes - på nær den sidste kamp - at han er blevet bedre og bedre. Det er helt vildt, at en dansk spiller leverer på det her niveau, siger Francis Dickoh.

Central midtbane - Pierre-Emile Højbjerg (Danmark)

Den sidste dansker på listen er Pierre-Emile Højbjerg, der ligesom Joakim Mæhle har spillet samtlige minutter for det danske landshold under EM-slutrunde. En midtbanemotor, der i den grad har gjort sit for den store danske succes.

- Jeg må sige, at jeg faktisk er én af dem, der har tvivlet på Højbjerg. Men det er blevet gjort til skamme. Han er blevet voksen, moden og er blevet langt mere afklaret som fodboldspiller, siger Andreas Kraul.

- Han har løbet rundt med bandage, været fuldstændig tappet for kræfter, lagt op til mål, været over det hele og spillet samtlige minutter. Han har været så vidunderlig at følge i den her slutrunde, siger han.

Central midtbane - Jorginho (Italien)

Brasilianskfødte Jorginho, der til dagligt spiller i Chelsea, har været en vigtig brik på det italienske landshold under slutrunden, og derfor er han valgt til holdet.

- Han har virkelig, virkelig været god. Det er sjovt, at når man kigger på det her italienske hold, så har de ofte været karakteriseret ved store stjerner og egoer. Men det her er virkelig et hold, siger Andreas Kraul.

- Jeg synes, at han repræsenterer noget fantastisk ved det. Han har ikke behov for at være i centrum, men dirigerer hele tiden med de andre, siger han.

Central midtbane - Pedri (Spanien)

Den kun 18-årige Barcelona-spiller Pedri har i den grad slået sit navn fast under sommerens EM-slutrunde, hvor han i en meget ung alder har taget ansvar på det spanske hold, som røg ud i semifinalen til Italien.

- Jeg sidder på Wembley til semifinalen og observerer, hvor fantastisk han bevæger sig, og hvor let han ser kampen og spillet. Jeg synes, han var outstanding, siger Kraul.

- Det er jo lidt deres Damsgaard. Der er ikke meget sul på kroppen eller muller på armene, men nej, hvor kan han spille bold, siger han.

Angriber - Romelu Lukaku (Belgien)

Christian Eriksens holdkammerat i Inter Romelu Lukaku gav to store problemer i det danske forsvar, da Belgien og Danmark mødtes i gruppespillet. Selvom Belgien røg ud i kvartfinalen, nåede han at score fire mål.

- Lukaku var så stærk. Vi så ham i Parken med egne øjne, og vi så, hvad han leverede i kampene. De slår jo Portugal, og han må bære rigtig meget, fordi Kevin De Bruyne går ud, og Eden Hazard bliver skadet, siger Kraul.

- Hvis jeg skulle stille mit bedste hold fra den her slutrunde og finde den bedste angriber, jeg gerne ville have med til at ligge både inde i feltet og til højre, så er det Romelu Lukaku, siger han.

Angriber - Harry Kane (England)

Tottenham-angriberen Harry Kane scorede 2-1-målet mod Danmark i semifinalen, hvilket var hans fjerde mål under EM. En sikker starter for det engelske landshold, der spiller EM-finale på søndag.

- Da knockoutfasen kom, så leverede Kane i den grad for det engelske mandskab. Udover at have scoret de her fire mål, så har han været vigtig, fordi han har påtaget sig en rolle, hvor han er droppet ned i banen og sat spillet og på den måde skabt store problemer for holdene, siger Andreas Kraul.

- England kunne ikke spille på den måde, de gør, hvis ikke Kane var så fleksibel i sit spil, tilføjer Francis Dickoh.

Angriber - Raheem Sterling (England)

Manchester City-spilleren Raheem Sterling har måttet høre for en del efter straffesparkssituationen i semifinalen mod Danmark. Men det ændrer ikke på, hvor imponerende en fodboldspiller, han er, mener Andreas Kraul.

- Det var imponerende, hvor farlig han stadig kunne være, så langt inde i kampen mod Danmark uden overhovedet at virke besværet. Han er der, og han har været der for England hele tiden.

- Han var næsten den eneste trussel for England i starten. Det bliver svært at vælge turneringens spiller, men hvis England vinder, så har han en kæmpestor aktie i det, siger han.

Træner - Kasper Hjulmand (Danmark)

Der er vist ingen tvivl om, at EM's bedste træner er Kasper Hjulmand. I hvert fald ifølge Andreas Kraul og Francis Dickoh, der begge peger på Hjulmand som træner for turneringens hold.

Det er vel også ganske okay at have ført Danmark til den første semifinale siden 1992.

Du kan høre alle Andreas Kraul og Francis Dickohs argumenter og meget mere i ugens udgave af Fodboldlisten:

Finalen mellem England og Italien kan du se på søndag klokken 21 på DR1 eller DRTV samt høre i LIGA på P3.

FacebookTwitter