Husker du...? Tjekkiet har sendt os ud af EM to gange før

Både i 2000 og 2004 var Tjekkiet stærkt medvirkende til, at Danmark ikke nåede videre ved EM.

Milan Baros fejrer den anden af sine to scoringer, da Tjekkiet vandt 3-0 i EM-kvartfinalen mod Danmark i 2004. (Foto: PETR JOSEK)

Efter en 2-0-sejr mod Holland står det klart, at Tjekkiet bliver Danmarks modstander i kvartfinalen ved EM, der spilles på lørdag i Baku.

Og selvom de fleste nok havde regnet med, at hollænderne ville tage sejren mod Tjekkiet og være vores kommende modstander, så skal man ikke undervurdere tjekkerne.

Faktisk er de danske minder mod tjekkerne i EM-regi ikke særligt gode. To gange har vi mødt Tjekkiet ved EM, og to gange har vi tabt.

Tag med tilbage i tiden herunder til de to danske EM-nederlag mod Tjekkiet:

2000 - Historiens værste EM-indsats

EM-slutrunden i Belgien og Holland i 2000 er ikke en, vi danskere kan se tilbage på med den største stolthed.

Tre kampe i gruppespillet og tre nederlag blev det til for Danmark. Det skal dog nævnes, at vi var havnet i en aldeles svær pulje med den senere vinder af turneringen, Frankrig, Holland og alle deres verdensstjerner, samt tjekkerne, der kunne mønstre et af landets bedste landshold nogensinde.

Faktisk røg Danmark ud med nul point og en målscore på 0-8. En tangering af historiens ringeste indsats ved et EM.

Et af de nederlag indtraf mod Tjekkiet, som anført af stjerner som Pavel Nedved, Jan Koller og Vladimir Smicer slog os 2-0. Sidstnævnte scorede to gange på tre minutter.

Se Tjekkiets to scoringer fra EM-kampen mod Danmark i 2000 i videoen ovenfor.

2004 - Exit i kvartfinalen mod tjekkerne

EM i 2004 i Portugal bød på mere dansk succes end det forgående EM.

Men ikke desto mindre blev kvartfinalen endestationen. Forud for det havde vi ellers i samarbejde med svenskerne sendt Italien ud allerede efter gruppespillet.

I kvartfinalen ventede tjekkerne, og anført af en brandvarm Milan Baros blev vi sparket ud af turneringen med et 3-0-nederlag. Baros scorede to forrygende mål i den kamp.

Se Tjekkiets tre scoringer mod Danmark i EM-kvartfinalen i 2004 i videoen herover.

Danmark spiller kvartfinale ved EM mod Tjekkiet på lørdag klokken 18.00. Kampen kan ses på DR1 eller DRTV og følges i LIGA på P3.