Hvem har været Danmarks bedste? Her er de samlede EM-karakterer

Her er slutrundens bedste danskere ifølge DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul.

Carl Recine/EPA/Ritzau Scanpix

Det danske herrelandshold har i den grad begejstret en hel nation de seneste tre uger. Kamp efter kamp har de rød-hvide drenge foldet sig ud på grønsværen.

EM-semifinalen mod England blev desværre endestationen. Men sikke en slutrunde de danske landshldsspillere har leveret.

DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul har efter hver af de danske kampe givet de danske spillere karakterer.

Nogle har spillet mange kampe, mens andre har fået mindre indhop. Nedenfor er Krauls gennemsnitskarakter for de danske spillere, samt en vurdering at spillernes EM-slutrunde.

Kasper Schmeichel: 9,4

- Man tænker, at hvis Danmark når en semifinale, så må Kasper Schmeichel have stået fuldstændig vanvittigt undervejs, men det havde han jo sådan set ikke. Og så står han en fremragende kamp i semifinalen – det lå ligesom også i luften.

- En af hans store styrker er, at han er meget med i kampene, selvom han ikke flyver rundt i målet i hver eneste kamp. Han har leveret på et konsekvent højt niveau og slutter med sin bedste kamp.

Simon Kjær: 10,8

Simon Kjær var, ifølge Andreas Kraul, slutrundens bedste dansker (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

- I virkeligheden er det lidt overraskende, at Simon Kjær ender med at få det højeste snit af alle, og alligevel giver det rigtig god mening. Han har både spillet rigtig godt – til sidst mod Tjekkiet var det verdensklasse – og samtidig har han haft den her samlende rolle som anfører.

- Et fodboldhold har brug for ledere, og det har han været. Også selvom han til sidst ikke kunne gå mod England. For tre år siden var han en lidt hadet figur, der ikke samlede mange danskere, men der er sket noget utroligt med ham.

Andreas Christensen: 9,8

Andreas Christensen leverede et af EM-højdepunkterne, da kan bankede bolden i kassen mod Rusland. (Foto: OLAF KRAAK © Ritzau Scanpix)

- Der er mange store øjeblikke ved denne slutrunde, men af de klareste er Andreas Christensens dommedagshug mod Rusland. Den pæne dreng fra Blovstrød løb skrigende ud mod sidelinjen og bankede sig på DBU-logoet. Det var lidt nye sider af ham.

- Han har understreget endnu engang, hvor elegant en international topspiller han er.

Jannik Vestergaard: 8,8

Jannik Vestergaard begyndte den første kamp mod Finland på bænken, men har siden spillet alle kampe fra start. (Foto: NAOMI BAKER © Ritzau Scanpix)

- En rigtig god slutrunde. Han slutter også med en af sine bedste kampe mod England, specielt i den ordinære tid var han fremragende. Man kunne se, at han er vant til at spille over for de her spillere i Premier League i England, og måske er han snart klar til en større klub.

- Det eneste, der gør, at han ligger lidt lavere end for eksempel Andreas Christensens, er, at han har lavet nogle opspilsfejl og lidt satsede beslutninger.

Jens Stryger Larsen: 9

Jens Stryger Larsen overhalede under slutrunden Daniel Wass i kampen om pladsen på højre back. (Foto: VALENTYN OGIRENKO © Ritzau Scanpix)

- Jeg kan godt forstå, at han undervejs overhalede Daniel Wass. Han kom ind med noget ekstra friskhed, optimisme og en villighed til at arbejde. Han har spillet på en plads, hvor der måske godt kunne være endnu mere klasse. Vi ville godt have en Joakim Mæhle nummer to derovre.

- Det er en af de pladser, hvor der godt kan ske udskiftning. Heldigvis er der mange gode wingbacker på vej.

Daniel Wass: 8

Daniel Wass begyndte slutrunden på højre back, men blev overhalet af Jens Stryger Larsen. (Foto: TOLGA BOZOGLU / POOL © Ritzau Scanpix)

- Han begyndte som førstevalg, men så kom der en halsbetændelse, som holdt ham ude i Amsterdam. Derfor fik han aldrig det helt store aftryk, selvom han på ingen måde har spillet dårligt.

- Omvendt må han også erkende, at han blev lidt overhalet af Jens Stryger.

Thomas Delaney: 8,6

Thomas Delaney krydrede et flot EM med sin scoring til 2-0 mod Tjekkiet. (Foto: TOLGA BOZOGLU / POOL © Ritzau Scanpix)

- Det har hoppet lidt op og ned. Der var på et tidspunkt, hvor vi godt kunne tænke os lidt mere fra ham. Men så laver han en brandkamp i Baku, hvor han spiller til topkarakter.

- Det er historien om Thomas Delaney. Han er vigtig for holdet, men der har også været nogle kampe, hvor han har været kørt træt. Han har ikke ramt topniveauet i alle kampe, men da han gjorde det, var det virkelig på et vigtigt tidspunkt.

Pierre-Emil Højbjerg: 10,4

Andreas Kraul sender Pierre-Emile Højbjerg direkte ind på EM's All-star-hold. (Foto: Wolfgang Rattay © Ritzau Scanpix)

- Det er en åbenlys kandidat til all star-holdet. Jeg kan ikke se andet, end at han skal på. Det er fuldstændig forrygende, hvad han har levgeret for Danmark. Han brændte godt nok et straffespark mod Finland, men det har vi nærmest glemt nu.

- Bortset fra, at han ikke har scoret, så har han leveret alt. Han har spillet samtligt minutter, og jeg fatter ikke, hvor han har fundet de kræfter fra. Det har været en monsterslutrunde af ham. Han er på meget, meget højt niveau internationalt.

Joakim Mæhle: 10

- Han eksploderede i den her slutrunde. Det er unikt, at han rammer 12 tre gange. Det øjeblik, hvor han lægger den ind med ydersiden, troede vi, at han var Luka Modric.

- Men han spiller også to kampe til syv. Han skal arbejde i begge retninger, men vi må også være ærlige at sige, at han har været bedre fremad banen end bagud.

Mikkel Damsgaard: 9,2

- Som truppens yngste bliver han smidt ind i stedet for Eriksen. Han leverede nærmest fra start, og han slutter med det guddommelige frisparksmål. Derfor er det også lidt en eventyrfortælling, og det er fuldstændig mageløst, at han får et gennemsnit på 9,4 til en slutrunde.

- Han er dog nogle gange blevet en lille smule klemt, og der er derfor mulighed for at lægge lidt på.

Yussuf Poulsen: 7,75

Yussuf Poulsen scorede to mål ved EM. (Foto: Friedemann Vogel © Ritzau Scanpix)

- Har scoret to mål og vist sig at være vigtig i slutrunden. Røg ud af startopstillingen undervejs i turneringen, og kan ikke vide sig sikker på at starte inde i de kommende år med unge talenter som Skov Olsen, Dolberg, Wind og Damsgaard på vej frem.

Martin Braithwaite: 8,2

Martin Braithwaite spillede alle EM-kampene fra start, og scorede et enkelt mål mod Wales. (Foto: OLAF KRAAK © Ritzau Scanpix)

- Han er enormt vigtigt for holdet – for presspillet og truslen i dybden. Han har spillet en god slutrunde, men man sidder stadig med fornemmelsen af, at det sidste mangler. Jeg har haft en fornemmelse af, at der har været lidt manglende sammenhæng mellem ham og resten af holdet.

Kasper Dolberg: 9,6

- Et landsholdsgennembrud. Han havde bevist, hvad han kan på klubplan. Men til EM har han vist sig frem på en super angriber-agtig måde. Alt det vi håbede på, at han ville være som dansk angriber. Den førstehalveg i Amsterdam mod Wales var fuldstændig forrygende.

Christian Nørgaard: 9

Christian Nørggaard kom skadet til EM, men fik en vigtig rolle som indskifter. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

- Kom skadet til turneringen. Har vist sig som en bundsolid indskifter og en meget vigtig brik for Kasper Hulmand – også i fremtiden. Det er en kontrollerende midtbanespiller, vi kan bruge mange år på landsholdet.

Mathias Jensen: 10

Mathias Jensen begyndte alle kampe på bænken, men sluttede alle kampene på banen. (Foto: Naomi Baker / POOL © Ritzau Scanpix)

- Havde nogle væsentlige fødder, når han kom i spil. Men han er også lidt mere satset i sit spil end Christian Nørgaard. Vi kommer til at se rigtig meget til ham i fremtiden.

Joachim Andersen: 10

Joachim Andersen er, ifølge Andreas Kraul, fremtidens mand på det danske landshold. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

- Her er vi ude i, at det ikke er reelt gennemsnit, men det har været meget stærkt, når han er kommet ind.

- Han kommer til at få rigtig mange landskampe. Han har været en fremragende indskifter i slutrunden.

Kasper Hjulmand: 10,6

Den danske landstræner Kasper Hjulmand viste alle sider af sine lederevner under denne EM-slutrunde. (Foto: Laurence Griffiths / POOL © Ritzau Scanpix)

- Han er historien om at Danmark imod alle odds har leveret en magisk slutrundesommer. Starter frygteligt med Christian Erikses kollaps, og det hele skal samles op. Den træneropgave der har ligget, kan man ikke undervurdere. Vi kan både bedømme ham på det taktiske og det, at skulle levere som leder udenfor banen, med et hold, der har været ude for noget helt vanvittigt.

- Samtidig har han tegnet butikken udadtil på en meget sympatisk måde. Nogen vil sige, at han tager for stor en chance ved at bruge sine udskiftininger forkert i semifinalen. Men det er detaljer i det store hele. Han har leveret en historisk trænerpræstation.

Ikke bedømt

Disse spillere har enten spillet for få minutter til at blive bedømt, eller slet ikke været i spil.

Andreas Cornelius, Nicolai Boilesen, Jonas Wind, Robert Skov, Anders Christensen, Mathias 'Zanka' Jørgensen, Andreas Skov Olsen, Jonas Lössl og Frederik Rønnov.

Facebook
Twitter