Italienske medier nervøse inden EM-finalen: 'Hvad nu, hvis England får samme dommerhjælp som mod Danmark?'

Den italienske presse er bange for, at England får dommerhjælp i EM-finalen i morgen, men Italiens spillere maner til besindighed.

Raheem Sterling falder til jorden og får straffe i det, som et italiensk medie kalder 'en fodboldforbrydelse'. (Foto: Laurence Griffiths © Ritzau Scanpix)

Det var ikke kun i Danmark, at blodtrykket steg og frustrationerne boblede foran tv-skærmene, da Englands Raheem Sterling kastede sig til jorden og fik et omdiskuteret straffespark i den forlængede spilletid af EM-semifinalen onsdag aften.

Det gjorde de i den grad også i Italien. Englands modstandere i EM-finalen.

- Der blev begået en regulær fodbold-forbrydelse på Danmark i kampen mod England, skriver direktøren for den store italienske sportsavis La Corriere dello Sport, Ivan Zazzaroni i en analyse på mediets hjemmeside.

Efter semfinalen mellem Danmark og England bragte La Corriere dello Sport også en forside med overskriften: 'To bolde på banen og et ikke-eksisterende straffespark. Danmark knockoutet i forlænget spilletid'.

Men det er ikke kun sympati med det danske landshold, der har fået de italienske medier på mærkerne.

I støvlelandet har medierne nemlig tidligere brokket sig over, at det engelske landshold igennem EM er det hold, der har rejst mindst og ender med at have spillet seks af syv kampe på hjemmebane i London.

Flere steder i den italienske presse har der endda været spekuleret i lidt af en konspirationsteori, om at det europæiske fodboldforbund Uefa har haft en interesse i at hjælpe det engelske landshold.

Angiveligt fordi Englands premierminister Boris Johnson hjalp til med at ødelægge ideen om den nye Super League fra foråret, der skulle have været et konkurrent til Uefas egen Champions League.

En teori uden skyggen af bevis. Men det har straffesparket til England mod Danmark lavet om på, påstås det i den italienske presse.

- Det meget tynde straffespark, der tillod England at eliminere Danmark, bekræfter mistanken om, at der bliver udvekslet tjenester for at behage den engelske premierminister Boris Johnson, der bliver anerkendte som redningsmanden for europæisk fodbold efter hans angreb på Super League-projektet, skriver reporteren Stefano Boldrini i La Gazzetta dello Sport.

- Vi har mistænkt denne anglofile og anti-italienske tilgang fra Uefa efter Super League, men efter der var to bolde på banen i Englands kamp mod Danmark og sagen omkring kampens dommer, blev det pludselig synligt for enhver, skriver direktøren for La Corriere dello Sport i sin avis med henvisning til, at italienske Juventus stadig er en del af Super League-projektet.

Derfor frygter flere i de italienske medier, at dommeren vil hjælpe til med, at Danmarks skæbne kommer til at overgå Italien i morgendagens EM-finale.

Marco Verratti (th.) er ikke nervøs for dommerpræstationen i EM-finalen i morgen. (Foto: Andy rain © Ritzau Scanpix)

Men den galej er Italiens spillere ikke med på, selvom de heller ikke er store fans af den straffesparkskendelse, der endte med at sende Danmark ud af EM.

- Det var et meget generøst straffespark til England mod Danmark. Hvis jeg var dommer, havde jeg ikke dømt det. Men vi er ikke bekymrede for dommerpræstationen i finalen. Den skal dømmes af en glimrende dommer, som kommer til at gøre det godt, siger Marco Verrati ifølge det italienske sportsmedie Tuttosport.

Det bliver den hollandske dommer Bjørn Kuipers, der skal passe fløjten i EM-finalen.

Det er den 48-årige hollænders femte store slutrunde, og han har tidligere dømt finaler i både Champions League og Europa League.

Altså en mand, man ikke lige sådan løber om hjørner med.

Det bliver Bjørn Kuipers, der skal passe fløjten i EM-finalen. Han dømte blandt andet Danmarks kvartfinale mod Tjekkiet. (Foto: VALENTYN OGIRENKO © Ritzau Scanpix)

Og der er da også stemmer i den italienske presse, der beder alle italienere om ikke at købe ind på teorien om, at dommeren skulle forsøge at hjælpe England i EM-finalen.

- Vi må ikke lade os friste af den lette og forkerte konklusion efter det tynde engelske straffespark mod Danmark. Den smukke finale på Wemble skal ikke forgiftes af mistanke og frygt for et komplot, skriver Andrea di Caro i La Gazzetta dello Sport.

Du kan se, om det bliver Italien eller England, der kan løfte EM-pokalen i morgen, når DR1 blænder op for finalen fra Wembley. Optakten begynder klokken 19.

Du kan også høre kampen i radioens P3 eller følge den i tekst her på DR.dk.

FacebookTwitter