Kaninen i Hjulmands hat til EM-truppen: 'Det var et positivt chok, og jeg kneb også en lille tåre'

Anders 'AC' Christiansen var velsagtens den største overraskelse i den trup, Kasper Hjulmand udtog til EM tirsdag.

Anders Christiansen får sig en sludder med sin danske cheftræner i Malmö FF, Jon Dahl Tomasson. (Foto: Fabian Bimmer © Scanpix)

Hvis der nogensinde var et tidspunkt, der er bedre end andre at stå foran sin slutrundedebut, så kunne i år være et bud.

I hvert fald for en dansker, der kan se ind i at blive blandt de første danske landsholdsspillere, der spiller en slutrundekamp på hjemmebane, når København er vært for Danmarks tre gruppespilskampe ved den udskudte EM-slutrunde.

Og det er netop det, Anders Christiansen kan se frem til.

Hans navn var blandt de 26, som landstræner Kasper Hjulmand havde bestemt sig for til EM-truppen.

- Det var et positivt chok, og jeg kneb også en lille tåre. Det er noget, jeg har gået og drømt om. Det er ubeskriveligt, uvirkeligt. Jeg tror ikke, det er gået op for mig endnu.

- Det bliver ikke større. Det er få danskere, der får lov at opleve en slutrunde, og at man får lov til at være en del af det, og så også på hjemmebane, heldigvis også med en masse fans på stadion. Det er for sindssygt. Jeg glæder mig helt vanvittigt. Jeg glæder mig hvert år, der er slutrunde, og så at blive en del af det selv, det bliver ubeskriveligt, sagde Anders Christiansen umiddelbart efter udtagelsen til TV3+.

Men det lå ikke lige i kortene, at Anders Christiansen skulle med til EM. I hvert fald ikke for DR Sportens fodboldekspert Francis Dickoh.

- Det er en spiller, som jeg slet ikke havde på min radar i forhold til landsholdstruppen. Det kom bag på mig, men når man hører Kasper Hjulmand udtale sig, så har jeg svært ved at have indvendinger imod det, siger Francis Dickoh.

- Han er enormt dygtig til at indgå i den slags fodbold, som Kasper Hjulmand spiller. Når jeg siger det, så er det selvfølgelig fordi, de har arbejdet sammen, om end det er nogle år tilbage. Men det er en spiller, der forstår, hvad der kræves i forhold til at udføre en taktik.

En alsidig og driftsikker type

Ikke nok med at Kasper Hjulmand kender Anders Christiansen fra deres fælles tid i FC Nordsjælland, hvor de tilbragte to sæsoner sammen, inden Hjulmand drog videre til tysk fodbold og Mainz, så har Anders Christiansen også en gammel kending som cheftræner i Malmö FF.

Den svenske mesterklub er under ledelse af Jon Dahl Tomasson, der er cheftræner i klubben. Selvsamme Tomasson var assistenttræner for landsholdet under Kasper Hjulmands forgænger, Åge Hareide.

- Jeg er ret sikker på, at Kasper Hjulmand og Morten Wieghorst har haft en god samtale med Jon Dahl Tomasson, som var assistenttræner på landsholdet under Åge Hareide. Så der har været de varmeste anbefalinger, og han er jo kåret til årets spiller i Sverige. Det er ikke en spiller, som mangler erfaring, men er rigtig stærk spiller relationelt, og det har Kasper Hjulmand altså vægtet højt i denne omgang, siger Francis Dickoh.

  • Anders Christiansen har spillet flere europæiske kampe med Malmö FF. Her scorer han mod Chelsea i Europa League. (Foto: Peter Cziborra © Scanpix)
  • Her er han i duel med Chelseas Ross Barkley. (Foto: Tony O'Brien © Scanpix)
1 / 2

Men det er ikke fordi, at en varm anbefaling alene har sikret Anders Christiansen en plads i Hjulmands trup. Han er også en spiller, der har leveret på et højt niveau i lang tid, og så kan han udfylde flere roller på den centrale midtbane.

- Han kan både spille dybtliggende 6’er, selvom jeg ikke tror, det er der, han er tiltænkt. Men der kan han spille, fordi han har nogle sikre afleveringer, men også gode og fremadrettede afleveringer. Men jeg ser ham som en 8’er, der også gerne skal komme i feltet. Vi har set ham være målfarlig for Malmö, og han har et fint spark fra distancen, er en dygtig presspiller og en klog spiller, der også kan spille lidt i mellemrummene.

- Han har en god fornemmelse for tid og sted. Han er god til at finde rummene og udnytte dem, og så er han en arbejdshest. Han kan godt smøge ærmerne op og være lidt grov, så du får faktisk lidt af det hele med ham. Det er derfor, Kasper Hjulmand har ham med, fordi han kan dække flere positioner centralt i banen, siger Francis Dickoh.

Den 26 mand store danske EM-trup spiller to testkampe mod Tyskland i Innsbruck og Bosnien-Hercegovina på Brøndby Stadion, før det går løs ved EM.

Ved EM-slutrunden er Danmark i pulje med Belgien, Rusland og Finland. Det er sidstnævnte, der er den første modstander. Det er 12. juni, og alle Danmarks tre gruppekampe spilles i Parken.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk