Kasper Hjulmand har EM-truppen klar: Tre FCK'ere, men ingen af Brøndbys nyslåede mestre

Tirsdag udtog landstræner Kasper Hjulmand den trup, der skal repræsentere Danmark ved sommerens EM.

Der er tre FCK-spillere i Kasper Hjulmands EM-trup. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Kasper Hjulmand, Danmarks landstræner, har sat navn på den trup, der vil stå på grønsværen klædt i rødt og hvidt, når nationalmelodien til sommer fylder luften omkring Parken i København.

Tirsdag udtog Hjulmand de 26 spillere, der skal udgøre den danske EM-trup. En EM-slutrunde, der blandt andet byder på tre danske gruppekampe i Parken.

Men tilvalget af de 26 spillere betød også fravalg af flere andre. Aldrig en nem opgave, påpeger landstræneren.

- Uanset hvor man sætter den streg, så er der nogen, der er på den forkerte side af den streg. At overlevere den nyhed, at man ikke står på listen, det tror jeg ikke, jeg vænner mig til. Det er ikke noget, jeg er særlig glad for at gøre, og noget som påvirker mig, når det skal gøres. Men det skal gøres, siger Kasper Hjulmand.

Den største overraskelse i truppen, ifølge DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul, er Anders Christiansen.

- Ham havde jeg ikke rigtig med i tankerne, fordi han ikke har været med på det seneste. Det var helt klart en overraskelse.

- Han kommer ikke til at få den store indflydelse på truppen forstået på den måde, at han nok ikke kommer til at få vanvittigt mange spilminutter. Han er en hvad-nu-hvis-spiller til den centrale midtbane, hvor der kan komme karantæner og skader, siger Andreas Kraul.

Men også de spillere, der falder i kategorien 'specialvåben', har fundet vej til EM-truppen. Det er på grund af truppernes udvidelse til 26 mand, at Kasper Hjulmand har kunne udvælge nogle spillere med spidskompetencer, påpeger Andreas Kraul.

- Jeg var spændt på, om Kasper Hjulmand ville tage Robert Skov med. Han er en typisk spidskompetence-spiller, som med sit skud vil kunne blive vigtig i nogle kampe mod et lavtstående forsvar. Jeg tror, han har været lidt på vippen for Kasper Hjulmand.

- Det samme med Andreas Cornelius, der ikke har haft nogen super sæson overhovedet, men han er også et våben. Han er enormt luftstærk spiller, som er med, hvis enten Danmark skal forsvare noget, hvor han kan hjælpe defensivt, eller vi har en kamp med mange indlæg, hvor der vil være en god mulighed for, at han kan komme til sin styrke, siger Andreas Kraul.

  • Andreas Cornelius har scoret en enkelt gang og lagt op til yderligere seks scoringer for Parma i den forgangne sæson. Især Cornelius styrke i luftrummet kan blive brugbar for Danmark. (Foto: JENNIFER LORENZINI © Scanpix)
  • Robert Skov er med sin formidable sparketeknik med venstrebenet endnu et særligt våben for Danmark, vurderer Andreas Kraul. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)
1 / 2

Tre FCK'ere, men ingen fra Brøndby?

Mandag sikrede Brøndby sig det danske mesterskab, og tirsdag blev EM-truppen så udtaget uden en eneste spiller fra de blågule, der har henvist FCK til tredjepladsen i den nu afsluttede Superliga-sæson.

- Det er jo bemærkelsesværdigt, at FC København har haft en dårlig sæson, og så er der alligevel tre spillere med.

- Men det er netop fordi, alle de har noget specielt at byde ind med. Jonas Wind var nok den mest sikre fra FC København, han har startet inde for landsholdet som angriber, og er en ung spiller, der er kommet ind, og har haft en god sæson på trods af FCK's problemer. Så man kan sige, at han var rimelig sikker, siger Andreas Kraul.

Både Nicolai Boilesen og Mathias 'Zanka' Jørgensen er også udvalgt ud fra deres erfaring, både fra landsholdet, men også internationalt i klubfodbold, vurderer Andreas Kraul.

'Zanka' var med ved VM i 2018, mens Boilesen så sent som i marts, da Danmark storsejrede mod Moldova.

- Det er valgt ud fra holdsammensætningen og ud fra, at Hjulmand skal kunne stole på sine spillere. Og så kan det godt være, at det ville være fristende at vælge nogle andre og yngre kræfter, men så ville der være et lille usikkerhedsmoment i det, og det har han ikke lyst til, siger Andreas Kraul.

  • Simon Kjær og Mathias 'Zanka' Jørgensen efter Danmark røg ud af VM i 2018 i ottendedelsfinalen mod Kroatien. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)
  • Nicolai Boilesen har spillet i FCK de seneste fem år. Inden da var han i Ajax. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)
1 / 2

EM-trupperne blev udvidet med tre spillere på grund af coronapandemien, som udgør en ekstra fare for, at visse spillere må sidde over kampe. Både på grund af coronasmitte, men også eksempelvis fordi, kampkalenderen har været så komprimeret i den forgangne sæson.

Dog skal tre af spillerne sidde over kampene, da landstræneren kun må udtage 23 spillere til hver kamp, hvorfor tre af spillerne i truppen må tage plads på tribunen under kampene ved EM.

Danmark er i gruppe med Finland, Rusland og Belgien ved sommerens EM-slutrunde. Alle Danmarks tre gruppekampe spilles i København, og den første, mod Finland, spilles 12. juni.

Inden det går løs ved EM, gælder det dog først to testkampe mod Tyskland i Innsbruck og Bosnien-Hercegovina på Brøndby Stadion 2. og 6. juni henholdsvis.

Facebook
Twitter