KRAULS KARAKTERBOG Danskerne manglede det sidste

Der er nydelige karakterer fra DR Sportens Andreas Krauls til det danske U21-landshold, selv om sejren på 2-0 over Serbien var for lille.

Joakim Mæhle spillede igen en god kamp for U21-landsholdet i sejren over Serbien. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Daniel Iversen 7

Daniel Iversen havde ikke det helt store at lave mod Serbien. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Straffesparkshelten fra kampen mod Østrig havde markant mindre arbejde i opgøret mod de generelt ufarlige serbere, men skulle dog i aktion i enkelte tilfælde, hvilket Iversen gjorde med stor sikkerhed. Og satte derudover ofte bolden fint og hurtigt i gang.

Asger Sørensen 4

Forsvarsspilleren fra 2. bundesliga havde et par risikable ture fremad banen i 1. halvleg, men var ellers omhyggelig i sit forsvarsspil og med enkelte gode sideskift.

Victor Nelsson 7

Den midterste af de tre danske stoppere spillede med stor sikkerhed i et forsvar, der gav meget få chancer væk. Overlod det oftest til sine forsvarskolleger eller midtbanespillere at føre bolden frem.

Jacob Rasmussen 7

Fint sikkert forsvarspil af spilleren med klubadresse i Italien krydret med en sjælden scoring og så endda med højrebenet. Fik et ordentlig gok i hovedet af sin egen målmand, men spillede færdig.

Rasmus Nissen 7

Den nye danske anfører havde muligheden for at blive dens store helt med en kæmpe chance for at score til 3-0 i sidste minuts tillægstid, men missede. Trykkede ellers endnu engang godt frem i højre side med en del gode indlæg undervejs.

Philip Billing 2

Billing virkede tung og træt. (Foto: Franco Debernardi © Scanpix)

Tredje kamp på seks dage inde i maskinrummet på den centrale midtbane for den høje spiller, der måske af samme årsag virkede noget tung i både tanke og handling. Især i kampens slutning virkede der udsolgt, hvilket førte til mange dårlige afleveringer i en periode, hvor det kostede dyrt.

Magnus Kofod 7

Den lille midtbanespiller fra FC Nordsjælland fik sin anden kamp fra start ved U21 EM, og selv om han sjældent stjæler billedet ret meget, fik Kofod dækket et stort område og også i flere tilfælde sat sine mere offensive medspillere i scene.

Joakim Mæhle 10

Joakim Mæhle spillede igen en rigtig god kamp for Danmark og var en af U21-holdets bedste igen i dag. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Helten fra kampen mod Østrig var endnu engang placeret som højrebenet wingback i venstre side og var igen oplagt og med et godt drev fremad banen med bolden. Lagde fint op til Jacob Bruuns føringsmål og var herligt aktiv både offensivt og defensivt. Fremstår som den bedste dansker ved slutrunden.

Andreas Skov Olsen 4

Første kamp i startopstillingen ved EM for FC Nordsjællands topscorer, der fra første minut udfordrede på højrekanten. Faldt imidlertid lidt ud af kampen og fik ikke leveret de samme afslutninger og udfordringer inden udskiftningen i anden halvleg.

Anders Dreyer 4

Den lille tekniker fra Bramming var den helt store kanin i landstræner Niels Frederiksens startopstilling og indledte med at få en kæmpe chance, der blev sparket forbi. Knoklede for at indgå i kombinationerne, men løb sig træt i anden halvleg uden at få sat sig selv helt i scene foran mål.

Jacob Bruun Larsen 10

Jacob Bruun Larsen scorede Danmarks første mål og spillede med stor aggressivitet. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Kantspilleren fra Dortmund er blevet bedre og bedre i løbet af turneringen, og åbnede kampen aggressivt og udfordrende, hvilket førte til det glimrende føringsmål efter 20 minutter. Også farlig efter pausen, men manglede her det sidste i at få scoringen til 3-0 i kassen.

Indskiftede spillere:

Robert Skov 4

FCK-topscoreren fik en lille halv time og havde mulighederne for at score, men sparkede forbi både på direkte frispark, og da bolden lå til venstrebenet uden for feltet.

Mikkel Duelund UB

Jonas Wind UB

Niels Frederiksen 7

Endnu en overraskende og modig opstilling valgt af landstræneren med Anders Dreyer fra start – og Robert Skov på bænken. Planen så langt hen ad vejen ud til at lykkes, men der manglede en enkelt scoring. Og lidt mere dommertække.

Facebook
Twitter