KRAULS KARAKTERBOG Schmeichel i absolut verdensklasse

Kasper Schmeichel leverede flere store redninger, da Danmark arbejdssejrede med 1-0 mod Schweiz.

Dansk jubel efter 1-0-sejren mod Schweiz. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Det var bestemt ikke kønt, men Danmark fik kæmpet en yderst tiltrængt 1-0-sejr hjem mod Schweiz, og EM kom en del tættere på.

Yussuf Poulsen stod for kampens eneste mål få minutter før tid, mens Kasper Schmeichel diskede op med redninger i absolut verdensklasse.

Herunder kan du se, hvilke karakterer DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul har givet de danske landsholdsspillere efter sejren over Schweiz.

Kasper Schmeichel: 12

Kasper Schmeichel blev fortjent kåret til kampens spiller efter flere fantastiske redninger. (Foto: GEORGIOS KEFALAS © Scanpix)

Schmeichel den Yngre jubilerede med landskamp nummer 50 for Danmark, og man kan kun håbe, at han napper minimum 50 flere. Fire redninger i absolut verdensklasse holdt schweizerne fra scoring i Parken, og han sikrede dermed sejren i lige så høj grad som målscoreren. Pragtpræstation.

Henrik Dalsgaard: 7

Helten fra Basel kom ikke så meget i fokus som i udekampen, men han løste sine opgaver i højre side af forsvaret med fysik og omhyggelighed. Slog mange tidlige indlæg og nappede en kalkuleret advarsel i den hektiske slutfase.

Simon Kjær: 4

Anføreren var i flere tilfælde stærkt udfordret på fart og timing over for det schweiziske spil i bagrummet, og han måtte have hjælp af sine forsvarskolleger til at rydde op. Derudover stod han som sædvanligt stærkt i luftrummet og i ledelsen af holdet.

Andreas Christensen: 10

Stopperen fra Chelsea er fantastisk i sin underspillede, elegante forsvarsstil og clearede mange farlige situationer og optræk til chancer. Han måtte udgå til sidst i kampen med det, der lignede en skade i baglåret.

Jens Stryger Larsen: 4

Backen i venstre side kom frem til en enkelt afslutning i første halvleg og havde også et godt indlæg i retning af Andreas Cornelius. Faldt i niveau efter pausen og måtte lade sig udskifte med Peter Ankersen.

Lasse Schöne: 2

Lasse Schöne var efter et par kampe på bænken tilbage i startopstillingen, men kampforløbet blev ikke umiddelbart fordelagtigt for Schöne. Tværtimod var der meget fysik og løb frem for reelt fodboldspil centralt, og så var idéen med ham på banen til at overse. Forståeligt udskiftet med Pierre Emile Højbjerg tidligt i anden halvleg.

Thomas Delaney: 7

Midtbanespilleren fra Dortmund mødte et hav af sine normale holdkammerater og modspillere fra Bundesligaen og satte sig fysisk i respekt et par gange. Knoklede helt vildt og vandt mange hovedstødsdueller. Stærk kamp.

Christian Eriksen: 4

Christian Eriksen spillede ikke sin bedste kamp mod Schweiz, men han leverede en afgørende aflevering. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Efter sin skuffende indsats på udebane mod Georgien skulle Eriksen revanchere sig i trygge rammer i Parken, men det var en bleg skygge af den danske stjerne, som mødte publikum. Mange dårlige aktioner og så alligevel: Et genialt øjeblik opstod, da han blindt spillede Yussuf Poulsen fri til scoring, og dermed var Eriksen endnu engang afgørende for Danmark.

Yussuf Poulsen: 7

Yussuf Poulsen efter sin scoring mod Schweiz. (Foto: GEORGIOS KEFALAS © Scanpix)

Efter fem minutter havde Poulsen allerede indkasseret en advarsel, og der var endnu engang for meget brok, bøvl og halløj fra den danske højrekant, som dog med vanlig ildhu knoklede løs for at komme i gunstige positioner. Og scoringen til 1-0 var rendyrket klasse. Forudseenheden, løbet og afslutningen er minimum to karakterer værd.

Andreas Cornelius: 7

Andreas Cornelius havde flere fine aktioner. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Første startplads på landsholdet siden VM i Rusland for den store angriber, der skulle være rambuk især i luftspillet. To gange før pausen viste han den værdi ved at lægge bolden til rette for Braithwaite og Eriksen, og i samtlige 90 minutter holdt han Akanji, Elvedi og Schär beskæftiget fysisk.

Martin Braithwaite: 4

Schweisiske Stephan Lichtsteiner(2) og danmarks Martin Braithwaite(11) EM-kvalifikationskamp Danmark - Schweiz i Parken lørdag den 12. oktober 2019. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2019) (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

En af de mest faste spillere i de seneste sæsoner under Åge Hareide havde klar hastighedsfordel over for den aldrende Lichtsteiner i den danske venstre side. Det udnyttede han fint, men i de to klare tilfælde, hvor han selv skulle have været farlig, tøvede Braithwaite og forspildte dermed mulighederne.

Indskiftede spillere:

Pierre-Emile Højbjerg: 7

Det blev til cirka 25 minutter på banen for nygifte Pierre Emile Højbjerg, der straks forsøgte at dominere midtbanen og havde flere gode aktioner både defensivt og offensivt. Et godt og solidt indhop.

Mathias Zanka: UB

Peter Ankersen: UB

Åge Hareide: 7

Landsholdstræner Aage Hareide og Jens Stryger Larsen.. EM-kvalifikationskamp Danmark - Schweiz i Parken lørdag den 12. oktober 2019. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2019) (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Nordmanden fik ikke mange nye venner, når det gælder det spillemæssige indtryk, men fodboldtrænere er ansat til at vinde, og det gjorde Hareide. Han var tro mod sit eget koncept og de spillere, der nu har sikret ham over tre år uden nederlag i ordinær tid.