Kronprinsen lærte det på den hårde måde, da EM-byen åbnede: 'Hvis man møder Tøfting, så skal man stå fast'

Fredag åbende Uefas Football Village på Ofelia Beach i København. Med var Kronprins Frederik og mange andre.

Kronprins Frederik i duel med tidligere landsholdsspiller Stig Tøfting under åbningen af Uefas Football Village på Ofelia Beach. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

No regrets.

Titlen på den tidligere landsholdsspiller Stig Tøftings selvbiografi fra 2005, hvor han over 289 sider slog fast, at han ikke fortrød noget som helst.

Skulle bogen udkomme i en opdateret udgave, så kan det snildt være, at den 51-årige aarhusianer ville tilføjet et kapitel om fredag den 11. juni 2021.

Stig Tøfting, ham vender vi lige tilbage til.

  • Kronprins Frederik indviede fredag Uefas Football Village på Ofelia Beach. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)
  • Her vil alle EM-kampe blive vist frem til 11. juli. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)
  • Det er samtidig Uefas eneste officielle storskærmsarrangement. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)
1 / 3

På dagen for EM-slutrundens første opgør, Italien mod Tyrkiet, åbnede Uefas officielle fodboldlandsby på Ofelia Beach, hvor danske fans med udsigt til Den Kongelige Opera sammen kan se fodbold på storskærm frem til 11. juli, hvor EM-finalen spilles.

I Nyhavn, placeret på opløbstrækningen mod Ofelia Beach, får man allerede færten af, hvad man er på vej ind i. Her er der Dannebrogsflag så langt øjet rækker, slagord på print, formiddagssvimle gæster med rød-hvide parykker og løftede stemmebånd.

Det stinker af fodbold allerede inden man når de sidste meter ud mod Ofelia Beach, som Stig Tøfting lidt senere var ved at omdanne til en nutidig version af Finderup Lade.

Royale ben på græsset

På selve pladsen kan man tage en tage en historisk byvandring gennem EM's historie, nyde graffiti af de danske spillere, spise sig mæt, bade, te sig som en roligan.

Og så kan man midt på pladsen begive sig ind i fodboldburet, hvor der spilles fire mod fire.

Her havde flere hold helt fra morgenstunden dystet med både kommentatorer og publikum. Især det danske døvelandshold viste på fornem vis, at fodbold er for alle. Også selv om de efterfølgende showkampe undervejs fik en til at tvivle på, om den tese nu også var sand.

  • Kronprins Frederik og Michael Laudrup deltog begge i åbningens første showkamp. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)
  • Også den tidligere racerkører Tom Kristensen var på banen undervejs. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)
  • Det samme var musikeren Malte Ebert, der under EM har udgivet en slagsang under sit gamle alias 'Gulddreng'. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)
1 / 3

Her åbnede Kronprins Frederik ballet på samme hold med Michael Laudrup og Tom Kristensen. Sidstnævnte skulle eftersigende været kørt fra Hobro en time og et kvarter tidligere for at nå frem til kampen, lød det fra kampens ene kommentator, Carsten Werge.

Holdet, der også bestod af blandt andre entertaineren Simon Kvamm og musikeren Keld Heick på 75 år, kunne efter en blid og ineffektiv opvarmning gå i krig mod Stig Tøftings mandskab.

Laudrup åbnede efter få sekunder, som forventet, med et elegant ydersidevip til en fri Kronprins Frederik, men Ebbe Sand skulle nok have haft en invitation til arrangementet, hvis der skulle være blevet mål.

Og så var det Stig Tøftings tur.

  • Stig Tøfting sendte undervejs Kronprins Frederik en tur ud i banden, mens Michael Laudrup så på. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)
  • Stig Tøfting var dog hurtigt henne med en hånd til Kronprinsen. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)
1 / 2

I et forsøg på at ændre radikalt i tronfølgen sendte han først Kronprinsen en voldsom tur ud i banden, og kort efter var det Michael Laudrups tur til at blive lagt ned.

Til sidst fik Keld Heick kniven. Den gamle plæneklipper fungerer stadig, blev der kommenteret blandt de mange fremmødte, inden showet var slut, og alle igen var venner.

Som en cirkushest

Mens Michael Laudrup tog et par kampe mere i buret, så var Kronprins Frederik hurtigt i tøjet og på vej videre.

Kronprinsen ville dog gerne sende en hilsen til sin mest prominente holdkammerat, inden talen faldt på, hvordan det føles at møde Stig Tøftings fysik.

- Michael er meget diskret, men at være i nærheden af ham er jo kongerøgelse for mig.

- Jeg er som en cirkushest, der kommer ind i arenaen og dufter savsmuld. Det var dejligt at have gode medspillere, og hvis man selv vil give den en skalle, så møder man Stig Tøfting engang imellem, og så skal man stå fast, selv om han siger, at han er i dårlig form.

Kronprins Frederik kommer i Parken til alle tre gruppekampe. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Kronprinsen kommer selv til at være på plads i Parken til de tre gruppekampe, og med loftet for tilskuere øget til 25.000, så er troen på et bragende dansk EM kun vokset yderligere.

- Jeg har fulgt Danmark i mange år, og jeg fornemmer, at der er stor fortrøstning på holdet. De har en god fornemmelse, ro og balance.

Kronprinsens fornemmelse flugter godt med den, som gæsterne på Ofelia Beach sad med under åbningen.

Michael Laudrup på samme hold som Keld Heick? Så kan alt lade sig gøre.

EM er i gang.

FacebookTwitter