Landsholdet glæder sig til EM i Parken: Håber på jubel over syngende taklinger og hjælp, når det gælder

Landsholdet ser frem til at spille tre EM-gruppekampe på hjemmebanen i Parken

Landskampen mod Gibraltar den 15. november 2019 var sidste gang de danske fans kunne opleve landsholdet i Parken. Lørdag den 12. juni vender de danske fans tilbage, når Danmark møder Finland. (Foto: Niels Christian Vilmann © Ritzau Scanpix)

27 mand.

Det er hvad landstræner Kasper Hjulmand har til rådighed, når det danske landshold jagter slutrundesucces ved det kommende EM.

Eller rådighed og rådighed! Det er måske så meget sagt. For det er kun 26 spillere Hjulmand rent faktisk kan flytte rundt med på sit taktikboard.

Den sidste mand har Hjulmand nemlig ikke kontrol over. Han er ellers både klædt i rødt og hvidt, og er til stede ved Danmarks tre gruppe kampe i Parken.

Den sidste mand eller ’tolvtemanden’ er de danske fans.

Og selvom landstræneren ikke kan bruge tolvtemanden inde på banen, håber han alligevel, de danske fans kan hjælpe landsholdet under hjemmekampene i Parken.

- Det boost og de marginaler som alle kampene kommer til at handle om, tror jeg på, de danske fans i Parken kan vippe over til vores fordel, lyder det fra landstræneren.

- Det er dem som hjælper, når vi virkelig har brug for det, men også dem som jubler, når vi sætter en syngende takling og scorer et mål.

Spiller EM i sin barndoms baghave

Det er ikke kun landstræneren, som glæder sig til at spille foran de danske fans på hjemmebanen i Parken. Forsvarsspilleren Mathias ’Zanka’ Jørgensen har spillet næsten 300 kampe for FC København, som har hjemmebane i netop Parken.

Derfor kender ’Zanka’ Parken bedre end de fleste, og ved, hvilken stemning den danske nationalarena kan levere.

- Vi skal udnytte, at vi spiller på hjemmebane. Der er en speciel summen i Parken, som virkelig kan give hjemmeholdet et boost, og det er jeg sikker på, vi kommer til at opleve under vores hjemmekampe, lyder det fra forsvarsspilleren.

Og så giver det en ekstra krølle på hjemmebane-halen, at Parken ligger i barndommens baghave.

- Når man er opvokset mindre end ti minutter fra Parken, er det jo ekstra vildt, at skulle spille et EM derinde. Dengang havde man jo ikke forestillet sig, at man overhovedet skulle med til en slutrunde, så nu at kunne løbe på banen til en EM-kamp i Parken, er ret vildt.

Mathias 'Zanka' Jørgensen har spillet 34 landskampe og deltaget ved VM-slutrunden i Rusland i 2018. Nu glæder han sig til at spille foran hjemmepublikummet i Parken, hvor han også til dagligt spiller hjemmekampe for FC København. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Ikke debut, og så alligevel

Også Jonas Wind ser frem til at spille foran de danske fans på hjemmebanen i Parken. Ligesom landstræneren håber Wind, at tolvtemanden på lægterne kan give holdet et ekstra boost, når kampene spidser til.

Men den 22-årige landsholdsangriber ser også frem til en anden ting ved, at landsholdstilskuerne er tilbage på lægterne.

Når de danske fans rejser sig og synger ’Der er et yndigt land’, bliver der nemlig første gang, at Wind og de danske landsholdsfans i Parken synger sammen.

- Det er bare med til at gøre EM-oplevelsen endnu større, at det er foran de danske fans i Parken, og når vi går på banen mod Finland, bliver det første landskamp for mig med tilskuere på lægterne i Parken, så det glæder jeg mig da ekstra meget til, siger Jonas Wind.

Danmark spiller førets EM-kamp på hjemmebanen i Parken lørdag den 12. juni mod Finland. Der er kampstart klokken 18.00, og du kan følge kampen direkte på DR 1 og i LIGA på P3.

Jonas Wind (til højre) har spillet seks landskampe og scoret 3 mål. Forhåbentlig kan han score endnu flere mål i Parken foran de danske landsholdsfans, når Danmark spiller tre EM-kampe på hjemmebanen. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk