Landstræner før første kamp ved U21-EM: 'Ambitionen er at vinde det hele'

Succeskriteriet i aftenens kamp mod Tyskland er, at Danmark minimum får et point.

Landstræner Niels Frederiksen glæder sig til slutrunden. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Der er god tro på tingene i den danske EM-lejr, før slutrunden begynder for danskerne mandag aften.

Allerede før den første dansker har sparket til kampbolden, fortæller landstræner Niels Frederiksen, at han har en forhåbning om, at de unge danskere kan gå hele vejen ved turneringen.

- Ambitionen er at vinde turneringen. Men vores første delmål er at komme videre fra puljen, lyder det fra Niels Frederiksen.

Danmarks første opgør i turneringen er mod Tyskland i aften klokken 21.

- Succeskriteriet er, at vi som minimum får et point med fra kampen. Vi vil selvfølgelig rigtig gerne vinde opgøret, men vi kan også godt leve med uafgjort i den første kamp, siger Niels Frederiksen.

Ud over Tyskland er Danmark også kommet i gruppe med Serbien og Østrig ved turneringen.

Startopstillingen er fundet

Den danske landstræner har haft god tid til at forberede sig på tyskerne og de øvrige to hold i gruppen. Allerede i slutningen af november blev der trukket lod til turneringen. Siden da har Danmark spillet seks venskabskampe.

Den seneste blev spillet mod Kroatien i sidste uge. Og det har givet Niels Frederiksen en række svar før Danmarks første kamp.

- Startopstillingen er allerede sat, og spillerne kender den også. Jeg synes ikke, at det er en god idé at finde de 11 startende spillere den sidste nat inden kampen. Jeg tænker i hvert fald ikke særlig godt, når jeg sover, siger landstræneren med et smil.

Samtidig fortæller han, at danskerne med stor sandsynlighed begynder med tre offensivspillere mod Tyskland.

- Jeg glæder mig helt vildt. Det gør hele staben og alle spillerne også. Vi har det som små børn før juleaften, lyder det fra Niels Frederiksen.

Du kan se Danmarks kamp mod Tyskland direkte på DR1 fra klokken 20.30.

Facebook
Twitter