For meget tid på bænken skaber identitetskrise: 'Jeg er rasende. Det bliver man jo'

Konkurrencemennesket i Rasmus Nissen har svært ved at acceptere at sidde på bænken for klubholdet og U21-landsholdet.

Rasmus Nissen har længe været en vigtig brik for U21-landsholdet, men han føler nu presset bagfra.

Der har aldrig været den store tvivl om, at Rasmus Nissen har fået skruet fødderne rigtigt på. Lige fra sine første dage på førsteholdet i FC Midtjylland og indtil nu har han vist unikke kvaliteter på højrebacken.

Men han spiller nu for storklubben Ajax. Holdet, der i denne sæson nåede helt frem til Champions League-semifinalen og var et mulehår fra finalepladsen.

Derfor kommer spilletiden heller ikke så nemt til den danske U21-landsholdsback længere.

I dokumentarserien ”Solgt til succes”, som kan ses på DRTV, tager Rasmus Nissen dig med igennem den svære tid, hvor der bliver set mere fodbold, end der bliver spillet.

- Du har faktisk ikke spillet siden den 9. februar. Kan det være rigtigt, siger U21-landstræneren Niels Frederiksen til Rasmus Nissen i forbindelse med landsholdslejren i marts måned.

Og det er rigtigt. På daværende tidspunkt er der ikke meget spilletid, og det frustrerer stortalentet.

- Jeg nyder til fulde drag de privilegier, som det giver mig, men for mange fodboldspillere inklusive mig selv er fodbold det, som de altid har lavet. Det vil sige, at det er deres identitet. Så det bliver et identitetsspørgsmål, hvis man ikke spiller, siger Rasmus Nissen.

- Man bliver bygget op og revet ned igen. Hele tiden. Det er virkelig svært, forklarer han.

Rasmus Nissen har, siden han blev seniorspiller, spillet mere eller mindre fast konstant, men skiftet til Ajax har sat en stopper for dette.

Niels Frederiksen taler med Rasmus Nissen om situationen

I denne sæson er det eksempelvis blot blevet til spilletid i 12 kampe i den hjemlige Æresdivision, og det bekymrer i dokumentaren landstræner Niels Frederiksen.

- Vi kigger frem mod slutrunden, så det er klart, at det bekymrer os, at din kamptid er så minimal, som den er, forklarer Niels Frederiksen.

- Du kender selv konkurrencesituationen her. Du har spillet rigtig meget på det her hold, og vi har været rigtig glade for dig. Det er vigtigt, og det ved du godt, at vi har været, siger han.

Konkurrenten hedder Mæhle

Rasmus Nissens direkte konkurrent på højreback på U21-landsholdet op til EM-slutrunden er Joakim Mæhle, der til daglig spiller for det belgiske mesterhold Genk.

Han spiller fast hver eneste uge for sin klub, og det lægger Rasmus Nissen selvfølgelig mærke til.

- Joakim Mæhle er en dygtig spiller. Han har gjort det virkelig godt i Belgien og har gjort det godt over hele sæsonen, forklarer han.

Rasmus Nissen i hovedstødsduel for Ajax mod AEK Athen. (Foto: COSTAS BALTAS © Scanpix)

- Jeg kommer ikke tættere på holdet ved at være en idiot over for Mæhle. Det gavner ikke nogen. For det er ikke ham, der bestemmer. Det er trænerens beslutning, så det er ham, du skal være sur på, forklarer Rasmus Nissen.

- Mæhle peaker samtidig med, at jeg bliver holdt på standby, hvor jeg er.

Om det bliver Joakim Mæhle eller Rasmus Nissen, som starter for Danmark, når de åbner EM-slutrunden mod Tyskland i dag, er stadig et stort spørgsmål.

Joakim Mæhle kæmper for at skubbe Rasmus Nissen af startopstillingen

De har spillet lige meget i testkampene op til, og Niels Frederiksen har ikke lagt skjul på, at han stadig er i tvivl om enkelte pladser i startopstillingen. Men Rasmus Nissen skjuler ikke sit ønske i dokumentaren.

- Det kræver ikke den store detektiv at spore utilfredshed hos mig, når jeg sidder på bænken. Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at det ikke rørte mig, for jeg er rasende. Det bliver man jo, siger han.

Afsnit to, hvor man kommer lidt tættere på højreback-konkurrencen på U21-landsholdet er tilgængeligt på DRTV, hvor man også kan se det første afsnit af ”Solgt til succes”.

Dokumentaren giver et indblik i, hvilken verden de danske U21-landsholdsspillere lever i.

Alle de danske U21-kampe ved EM bliver vist på DR1. Den første er i aften klokken 21.00 mod Tyskland.

Facebook
Twitter