Michael Laudrup i kraftig appel: Vi må under ingen omstændigheder opgive EM i Danmark

Et af dansk fodbolds største ikoner appellerer indtrængende om, at man ikke lader muligheden for at spille slutrundekampe på dansk grund slippe fra sig.

Muligheden for at få tildelt en slutrunde på dansk grund må vi under ingen omstændigheder opgive, siger Michael Laudrup. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Som spiller har han selv deltaget i tre EM- og to VM-slutrunder, men Michael Laudrup, der i dag er ansat som ekspertkommentator hos Nent/Viasat Sport, oplevede aldrig selv at optræde i den danske landsholdstrøje til en slutrundekamp på dansk grund.

Derfor er et af dansk fodbolds allerstørste ikoner også overrasket over, at der lige nu er opstået tvivl om, hvorvidt København kan opretholde sin status som værtsby, efter at den kommende EM-slutrunde er flyttet fra sommeren i år og 12 måneder frem til 2021, hvilket vil placere den særdeles tæt på den planlagte Tour de France-start i netop København.

Tre EM-kampe på hjemmebane er ifølge den tidligere landsholdsanfører en mulighed, der næppe nogensinde kommer igen.

- Vi har for første - og måske sidste - gang fået tildelt en slutrunde om europamesterskabet; den tredjestørste idrætsbegivenhed i verden. Den mulighed må vi under ingen omstændigheder opgive, siger Michael Laudrup.

Han har lige som de nuværende landsholdsspillere og alle andre kunnet følge med i, at der med to så store begivenheder inden for kort tid er opstået tvivl om, hvorvidt Dansk Boldspil Union kan meddele UEFA, at København stadig er klar til at afvikle de fire kampe, som efter planen skal spilles i Parken i juni 2021.

I sidste uge gik DBU-formand Jesper Møller så langt som til at kalde det 50/50, om de til tidsfristen på torsdag den 30. april kan nikke bekræftende til arrangørerne i UEFA’s hovedkvarter.

- Et er, at fratage alle danske fodboldfans muligheden for at opleve Danmark på hjemmebane i en EM-slutrunde, noget andet er, at berøve spillerne på vores landshold tre kampe i Parken. Den oplevelse fik jeg aldrig selv, og det vil gøre mig ondt på landsholdsspillernes vegne, hvis de går glip af den - vel vidende, at de aldrig får den igen, lyder det fra Laudrup.

Michael Laudrup har deltaget ved fem slutrunder for i den rød/hvide trøje, men aldrig fået muligheden for at spille en slutrunde på dansk grund. (Arkivfoto fra 1993) (Foto: Bent K Rasmussen © Scanpix)

Det må og skal kunne gå op

Det er DBU, Sport Event Danmark og Københavns Kommune, som skal få enderne til at mødes omkring alle logistiske, økonomiske og juridiske knaster i forhold til at få tre puljekampe med Danmark som deltager samt en ottendedelsfinale i Parken til at gå op med den store 'Grand Depart' i Touren.

Cykelløbet skal ifølge de nuværende planer løbe af stablen fra den 2. juli, mens den sidste EM-kamp på dansk grund lige nu ser ud til at blive 28. juni.

Det må og skal kunne gå op, hvis man spørger manden, der spillede 104 landskampe og scorede 37 mål i rødt og hvidt.

- Jeg kan ikke forstå, hvis der skal vælges imellem de to begivenheder. Der skal naturligvis være plads til dem begge, siger Michael Laudrup.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk