Nu venter Wales i ottendedelsfinalen: 'Et hold, vi burde kunne slå'

Med 4-1-sejren over Rusland sikrede Danmark sig en plads i ottendedelsfinalen, hvor Wales er modstanderen.

Christian Nørgaard, Thomas Delaney og Joakim Mæhle jubler i Danmarks sidste gruppespilskamp, som blev vundet 4-1 over Rusland. (Foto: Wolfgang Rattay / POOL © Ritzau Scanpix)

Okay, okay.

Det er nok ikke Wales, de danske spillere har lyst til at tænke på lige efter en fabelagtig 4-1-sejr over Rusland kombineret med Belgiens 2-0-sejr over Finland, der sendte de danske spillere i vild jubel og ottendedelsfinalen ved EM.

Men det er Wales, der venter det danske landshold i ottendedelsfinalen på lørdag i Amsterdam.

De sagde ikke meget om Wales, danskerne, selvom de blev spurgt. De ville egentlig helst bare juble over forløsningen mod Rusland.

Forståeligt, men der kom da alligevel en lille betragtning fra landstræner Kasper Hjulmand om de kommende modstandere.

- Vi har kigget på Wales. Det er et rigtig stærkt hold. De var langt sidst og er langt nu. Det er en meget lige kamp, der venter, siger Kasper Hjulmand.

Kasper Hjulmand fejrer sejren. (Foto: Hannah McKay / POOL © Ritzau Scanpix)

Heller ikke Andreas Christensen skænkede mange tanker til den kommende modstander.

- Det er dejligt at tage af sted til en ottendedelsfinale. Det eneste, vi er kede af er, at vi ikke skal spille i Danmark. Vi har været utroligt taknemlige for opbakningen hele ugen, siger Andreas Christensen.

I studiet efter kampen fik landsholdskoryfæerne Flemming Povlsen og Peter Schmeichel sat nogle flere ord på det kommende modstandere fra Wales, der blandt andet kan skrive verdensstjerner som Gareth Bale og Aaron Ramsey, fra Real Madrig og Juventus henholdsvis, på holdkortet.

Waliserne sluttede på andenpladsen i gruppe A, hvor det blev til en sejr, en uafgjort og et nederlag i de tre gruppekampe. Først spillede de uafgjort 1-1 med Schweiz, inden de vandt 2-0 over tyrkerne og tabte 1-0 til Italien i den sidste gruppespilskamp.

Og selvom det er farligt at udråbe sig selv til favorit og erklære, at det er et hold, vi bør kunne slå, så er det alligevel den vej, pilen peger, når han har set udviklingen på det danske landshold, forklarer Peter Schmeichel.

- Det er jo på mange måder et hold, vi burde kunne slå, men det er også et hold, der er sindssygt farligt. De har den her britiske mentalitet, som de er født og opvokset med, hvor man aldrig taber en fodboldkamp.

- Man har spillere som Aaron Ramsey og selvfølgelig Gareth Bale. Gareth Bale, som faktisk har haft en ret god slutrunde indtil videre. Men det er jo hovedsageligt spillere, som spiller i gode klubber, men er ikke de toneangivende spillere. De to jeg nævnte der, spiller selvfølgelig i Juventus og Real Madrid.

- Men hvis vi spiller vores spil, og koncentrerer os på samme måde, så vil jeg sige: Dem skal vi slå, siger han.

Peter Schmeichel og Flemming Povlsen deler deres umiddelbare tanker om at skulle møde Wales i videoen herunder:

Også Flemming Povlsen ser Wales som et af de bedre hold, Danmark kunne støde ind i, når ottendedelsfinalerne løber af stablen.

Han så både mod Schweiz og Tyrkiet et walisisk hold, der ikke ligefrem spillede sambabold og drev gæk med modstanderne.

- Vi så dem i deres første kamp mod Schweiz, et hold som vi egentlig også synes, vi kan slå, dominere Wales fuldstændig. Så åbner de lige op i ti minutter, og så får Wales udlignet.

- I deres anden kamp er det så Bale, der spiller en god kamp. I går (mod Italien, red.) synes jeg ikke, at der er så mange, der blomstrer. Jeg synes, at vi er et godt sted med vores hold, med den måde vi også kommer flyvende ind i ottendedelsfinalen, siger Flemming Povlsen.

Danmark spiller ottendedelsfinale mod Wales på lørdag klokken 18. Kampen kan ses på DR1 eller DRTV, og så kan den følges i LIGA på P3.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk