OVERBLIK Sådan kommer Danmark i EM-semifinalen: Sejr eller flybilletten hjem

Vejen til semifinalen for U21-landsholdet er kompliceret, men bestemt ikke umulig.

Robert Skov skulle gerne score et par gange mere i turneringen for at holde Danmarks chancer i slutrunden ved lige.

Det var langt fra en ønskestart, Danmark fik i deres åbningskamp mod Tyskland ved EM-slutrunden for U21-landshold. Og på grund af turneringens struktur kan et enkelt nederlag være katastrofalt.

Det er nemlig kun de tre gruppevindere samt den bedste toer i turneringen, som går videre til semifinalen.

Se oversigten over, hvordan man kommer til semifinalen ved EM-slutrunden. (Rangeringen har taget udgangspunkt i den nuværende stilling.)

Det betyder, at Danmark med stor sandsynlighed skal vinde deres resterende to kampe i gruppespillet mod Østrig og Serbien for at have en god chance for at gå videre, og selv det kan vise sig ikke at være nok.

Det skal Danmark gøre

U21-drengene skal formentlig vinde de to sidste for at have en chance for at gå videre. (Foto: GABRIELE MENIS © Scanpix)

Den første opgave for Danmark er selvfølgelig rettet mod egen gruppe. Snakken om at blive bedste toer kræver nemlig først og fremmest, at Danmark formår at komme op på andenpladsen i deres egen gruppe.

Her bliver målscoren med stor sandsynlighed altafgørende. Først og fremmest er det mere end vigtigt for danskerne, at de slår Østrig i aften og gerne med et par mål. Med en uafgjort lever de i teorien stadig, men sandsynligheden er på grænsen til usynlig, mens de med et nederlag godt kan begynde at booke flybilletten.

Situationen er den samme mod Serbien i den sidste kamp. Hvis Danmark henter seks point i de to kampe og samtidig får vendt målscoren til noget mere positivt, så lever danskernes mulighed i høj grad.

Danmark kan få en hjælpende hånd, hvis Tyskland gør rent bord i gruppen og vinder alle deres kampe.

Det skal ske i gruppe A

Polen har overrasket ved EM-slutrunde, og Danmark har nu brug for deres hjælp. (Foto: ALESSIO MARINI © Scanpix)

Det er i skrivende stund den eneste gruppe, hvor holdene allerede har spillet to kampe, og derfor er det også der, at man har det mest tydelige billede af, hvordan gruppen udvikler sig.

Polen har været den store overraskelse med maksimalt pointantal, og det må de gerne fortsætte med mod Spanien i den sidste kamp. Hvis de kan tage point eller ligefrem slå spanierne, er det godt for Danmark. I den anden kamp skal man håbe på en belgisk sejr eller en uafgjort mod Italien.

Det skal ske i gruppe C

Rumænien bankede Kroatien 4-1 i deres første kamp og kan nu hjælpe Danmark. (Foto: LUCA FANFANI © Scanpix)

Præmissen er selvfølgelig nogenlunde den samme som i den anden gruppe, men fordi holdene kun har spillet en enkelt kamp hver, så er billedet en smule mere mudret.

Det mest optimale for Danmark er, at enten Rumænien eller Frankrig vinder resten af kampene, da de begge vandt deres første kamp. Desuden vil det hjælpe meget, hvis England og Kroatien kun spiller uafgjort, når de mødes i den sidste spillerunde.

Vi sender Danmarks meget vigtige kamp i aften mod Østrig klokken 18.30 på DR1. Klokken 21.00 møder Tyskland Serbien, og den kan ses på DRTV.

Facebook
Twitter