OVERBLIK Sådan sikrer Danmark flere kampe ved slutrunden: Kun en sejr tæller

Danmark skal bruge en sejr mod Rusland for at booke billet til ottendedelsfinalen.

Landsholdet spiller sin sidste gruppekamp ved EM-slutrunden i aften. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Inden længe spiller Danmark den tredje og sidste gruppekamp ved EM. Det gælder Rusland i Parken, og hvis det skal blive til flere kampe ved EM, så skal Danmark videre fra gruppen.

Lad os få det vigtigste slået fast først. Alt andet end en sejr mod russerne betyder, at Danmark er ude af EM.

En sejr mod Rusland vil give os muligheden for at blive enten toer eller treer i gruppen.

Andenpladsen er sikker på videre avancement, mens det kun er de fire bedste af de seks treere på tværs af grupperne, der går videre til ottendedelsfinalerne.

Hvis Finland får point mod Belgien, kan vi vinke farvel til andenpladsen. Så vil en sejr mod Rusland udløse en tredjeplads, da vi i så fald er bedre end russerne i det indbyrdes opgør.

Men hvis belgierne, som forventeligt, vinder mod Finland, så kan Danmark tage andenpladsen. Med en sejr mod Rusland vil vi slutte på tre point. Det samme som Finland og Rusland. Så vil indbyrdes opgør være afgørende.

Så hvis Belgien slår Finland, og mindst én af følgende fire ting bliver opfyldt, er Danmark videre til ottendedelsfinalerne på andenpladsen:

 1. 1

  Danmark scorer mindst to gange og vinder mod Rusland.

 2. 2

  Danmark vinder 1-0, og Finland taber 0-1 til Belgien.

 3. 3

  Danmark vinder 1-0 mod Rusland, Finland taber 1-2 og får mindst lige så mange disciplinærpoint som Danmark. Her vil Danmarks bedre rangering i EM-kvalifikationen sende Danmark videre. (Lige nu har Danmark tre disciplinærpoint, mens Finland har fire – gult kort giver et disciplinærpoint, mens rødt giver tre)

 4. 4

  Danmark vinder over Rusland, og Finland taber med mere end ét mål mod Belgien.

Hvis Finland får point mod Belgien, og vi bliver nummer tre med tre point, skal mindst to andre treere være ringere end os. Schweiz er allerede bedre i den færdigspillede Gruppe A, end Danmark kan nå at blive.

Hvor mange point og hvilken målscore resten af treerne ender med, ved vi først endeligt onsdag aften, når den sidste gruppespilskamp er færdigspillet.

Kampen mellem Danmark og Rusland bliver spillet kl. 21 mandag aften og vises på DR1 og DRTV. Du kan også følge kampen i LIGA på P3.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk