Rift om dansk forsvarskrumtap: 'Der er nogle muligheder lige nu, som kun ville være idiotiske at afslå'

23-årige Joachim Andersen fra Sampdoria er et attraktivt navn i europæisk fodbold denne sommer.

Det startede med en drøm. Et lille frø af en drengedrøm, hvor gødningen ikke skulle findes på hylderne i plantecentret, men for enden af den flyrute mod Holland, dengang 17-årige Joachim Andersen gjorde sig klar til at boarde. Med farvelkram til en 'lidt bange og lidt ked af det' mor i lufthavnen og udsigt til at stå på egne, nervøse teenageben.

- Man er nødt til at springe ud i nogle ting engang i mellem.

Det gjorde han så, forsvarsspilleren.

I dag 23 år gammel, fast mand i midterforsvaret hos Serie A-klubben Sampdoria og stortalent med hele fodboldverdenen for sine fødder, lader avisrubrikkerne hos de større europæiske sportsmedier fortælle.

Inter, Milan, Tottenham, Manchester United, Arsenal, Lyon - store klubber, fine adresser - der på rygtebørsen vil have fingrene i 190 centimeter dansk forsvarsklippe.

Og det er specielt at se sit navn kædet sammen med klubber i 'den liga', medgiver danskeren. Specielt og dejligt.

- Det er det, jeg spiller for. Grunden til, at jeg spiller fodbold, er jo for at blive så god som muligt. Og jeg ser de klubber som nogle af de bedste. Så det er dejligt at blive sat i forbindelse med den slags klubber, for min ambition er også at spille på øverste hylde, fortæller Joachim Andersen, der formentlig havde været ét af Niels Frederiksens første navne på holdkortet ved det igangværende U21-EM, men som tidligere på måneden måtte melde afbud grundet en knæskade.

Tid til at tage et nyt skridt

Forrige sommer skiftede Joachim Andersen fra hollandske FC Twente til Sampdoria i Italien, hvor forsvarsspilleren har taget det norditalienske fodboldpublikum med storm. 32 Serie A-optrædener fra start med fuld spilletid.

Det har sat gang i lydbølgerne i europæisk fodbolds ekkokammer, og selv føler Joachim Andersen også, at han igen, som dengang i lufthavnen med kurs mod Holland, er klar til 'at springe ud i nogle ting'.

- Jeg har været utroligt glad for at være i Samdoria, og jeg er virkelig taknemmelig over den chance, jeg har fået her. Hvis det ikke var på grund af dem, ville jeg ikke stå i den situation, jeg gør nu, hvor der er en masse muligheder i nogle europæiske ligaer, som jeg kun kan drømme om. Men ja, jeg tror også, at det er tid til at tage et nyt skridt, fordi der er nogle muligheder lige nu, som kun ville være idiotiske at afslå, siger danskeren.

Er vi i Italien, eller hvor er vi henne i Europa?

- Det kan jeg ikke sige noget om, men der er en masse interesse i hvert fald.

Skulle et muligt klubskifte gå i vasken, vil endnu en sæson i Sampdoria med udsigt til spilletid langt fra være et krisescenarie, fortæller Joachim Andersen.

- Det er intet problem for mig at blive en sæson mere, to, eller hvad det skulle være. Jeg ved også, at i fodbold ved man aldrig, hvad der kan ske, så ja. Der er intet, der er på plads endnu, så vi må se, hvad der skal ske.

Men hvis han helt selv bestemmer, så er det denne sommer, at den 23-årige forsvarskrumtap skal skydes afsted til en større europæisk klub.

- Det føler jeg mig klar til.

Facebook
Twitter