Rystet Schmeichel om EM-usikkerhed: 'Det vil være en katastrofe'

Ifølge landsholdsmålmanden skal det kunne lade sig gøre at spille de planlagte EM-kampe i Parken.

I klippet kan du høre, hvad Kasper Schmeichel sagde, da han tirsdag aften var med i TV Avisen direkte fra hjemmet i England.

I disse dage spilles der decideret overtid i kampen om at få de eftertragtede EM-kampe til København i 2021.

En unik mulighed, som kan forsvinde på grund af sammenfaldet med verdens største cykelløb, Tour de France.

Ifølge den danske landsholdsmålmand Kasper Schmeichel må den mulighed dog for alt i verden ikke glippe.

- Det her må ikke falde til jorden.

- Det er en once in a lifetime-mulighed, som ikke bare vi (landsholdet, red.), men hele Danmark har glædet sig til.

- At vi kan vise, at vi godt kan være værter for en stor folkefest, som jeg tror, alle danskere vil have brug for oven på det år, vi så har været igennem, siger Kasper Schmeichel til DR Sporten.

Touren giver EM-problemer

Nok har Dansk Boldspil-Union (DBU) allerede informeret Uefa om, at man trods flytningen af EM-slutrunden fra 2020 til 2021 som følge af coronakrisen, stadig er interesseret i at afholde de fire planlagte kampe i den danske hovedstad.

Men det europæiske fodboldforbund, Uefa, vil se beviser for, at det rent faktisk også kan lade sig gøre. Tour de France-feltet kører nemlig i København den 2. juli, og på dette tidspunkt skal EM-slutrunden efter den nye plan være i fuld gang.

Der skal dermed være plads til både fans/tilskuere, ryttere/fodboldspillere og mange, mange flere. Men derudover også til de mange forpligtelser, der følger med, når man afholder så stort et arrangement.

Og det er lige præcis det, der aktuelt arbejdes på at kunne bevise, godt kan lade sig gøre.

- Jeg kan godt forstå, at flytningen af slutrunden giver problemer, men unikke tider kræver også unikke løsninger. Alle i Danmark ønsker – tror jeg – begge dele. Og hvis der er vilje på hver side af bordet, skal det også nok kunne lade sig gøre.

- Vi har brug for en sejr over corona og Covid-19, og den bedste måde at fejre den sejr på i Danmark, vil være en fodboldfest i Parken, siger Kasper Schmeichel.

’En katastrofe’

Senest på torsdag, den 30. april, skal DBU meddele det europæiske fodboldforbund, om København kan afvikle de fire kampe, som var planen for EM i 2020. Danmarks tre indledende puljekampe samt en ottendedelsfinale.

Sådan så det ud, da de danske spillere fejrede EM-billetten efter 1-1 i Dublin. (Foto: © liselotte sabroe, Scanpix)

Kampe, landsholdsmålmanden drømmer om, kan blive en del af et ligeså magisk fodbold-EM, som det var i 1992, hvor Danmark blev Europamestre.

- For mange af os spillere er barndommen bygget op omkring ’92-triumfen. Og hvis vi kunne give bare nogle af de samme oplevelser videre på hjemmebane, vil det også have betydning og kunne inspirere kommende generationer.

- Det vil være en katastrofe, hvis kampene bliver flyttet. Ikke en katastrofe som corona, men en sportslig katastrofe, siger Kasper Schmeichel.