Schmeichel besøgte Eriksen på hospitalet: 'Dejligt at se ham. Jeg har det markant bedre nu'

Den danske målmand har besøgt Christian Eriksen på Rigshospitalet.

Det var en holdkammerat med overskud, der mandag formiddag satte de første ord på dagene siden Christian Eriksens kollaps i Parken lørdag aften. Målmand Kasper Schmeichel har selv besøgt Eriksen på Rigshospitalet.

- Jeg har det markant bedre nu, end jeg havde det lørdag. Det har været dejligt at se Christian, siger Kasper Schmeichel.

- Vi har været meget berørt som trup og forfærdet over, hvad der kunne være sket. Vi har den sejeste lægestab i hele verden. Det er mirakuløst. Jeg står tilbage med en taknemmelighed og glæde over det, siger Kasper Schmeichel.

Målmanden var forbi Rigshospitalet søndag, hvor den øvrige spillertrup også var i kontakt med deres indlagte kammerat via video.

Kasper Schmeichel og Pierre-Emile Højbjerg efter EM landskampen mellem Danmark-Finland i Parken (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

Kasper Schmeichel var lørdag en af de fremtrædende spillere, da landsholdet skulle samle sig om en holdkammerat med hjertestop. Først da spillerne dannede en afskærmende ring om Eriksen på græsset, og siden med krammere til både holdkammerater og Eriksens kæreste på sidelinjen.

- Jeg vidste, at hans kone og børn, mor og far, familie og venner var blandt publikum. Jeg stod og så efter dem. Det var en umenneskelig situation for dem, siger Schmeichel.

- Vi har snakket i mange år om det sammenhold, der er på det her landshold. Når en af vores holdkammerater har brug for os, så handler vi på instinkt. Vi gør alt hvad vi han, for at hjælpe hinanden uden regler og guidelines. Det eneste, vi kan gøre, er at stå sammen om tingene, siger målmanden.

Efter formiddagens pressemøde træner landsholdet frem mod EM’s anden puljekamp, der venter mod Belgien torsdag aften. Her håber, Schmeichel at landsholdet kan sige tak for den støtte, de har mærket fra hele verden de seneste dage.

- Vi gør vores bedste på torsdag. Nu må vi prøve at se, om vi kan vinde det her for Christian og for alle de fans, der var lige så magtesløse, som vi var i situationen. Jeg er ikke i tvivl om, at det her hold kan samle sig og komme ud at gøre noget specielt, siger Kasper Schmeichel.

Christian Eriksen er fortsat indlagt på Rigshospitalet, hvor hans tilstand er stabil.