Sidste test før EM: Danmark skal ride videre på bølgen mod Bosnien

Danmark spiller i aften den sidste testkamp, inden det går løs ved EM.

I landsholdets seneste testkamp blev det til 1-1 mod Tyskland. (Foto: Christof Stache © Ritzau Scanpix)

- Vi kommer til at se nogle nye spillere og et mix af nye konstellationer.

Sådan sagde den danske landstræner, Kasper Hjulmand, på pressemødet i går forud for aftenens EM-generalprøve mod Bosnien.

Dermed er der fra landstrænerens side angiveligt ikke lagt op til, at Finland, som Danmark møder i den første kamp ved EM, kan regne med, at aftenens opstilling bliver den samme som til holdenes indbyrdes møde.

Men hvis den sidste testkamp inden EM-slutrunden ikke skal bruges til at se den stærkeste opstilling an, hvad kan de danske fans så se frem til, når spillerne om et par timer går på banen på Brøndby Stadion?

Om Hjulmand blander kortene, fordi han allerede kender sin stærkeste opstilling, eller om eksperimenterne bruges til at undgå skader hos profilerne, vides ikke.

Spørgsmålene er mange, og herunder kommer DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul med sit bud på, hvad kampen mod Bosnien skal bruges til.

Hjulmand er sikker på opstillingen

Selvom den danske landstræner forud for kampen mod Bosnien har varslet, at han vil prøve nye spillere og konstellationer af, er startopstillingen til Danmarks første kamp ved EM allerede sat.

- Hjulmands startformation mod Finland er lagt. Derfor kan han sagtens ligge og vende sig om aftenen, og overveje om man skulle lave en enkelt overraskelse. Men startformationen er lagt, og de relationer, der er i den formation, er også spillet.

Kasper Hjulmand er allerede sikker på sin startformation til den første EM-kamp, mener DR Sportens fodboldekspert Andreas Kraul. (Foto: Angelika Warmuth © Ritzau Scanpix)

At startopstillingen til landsholdets længe ventede kamp mod Finland allerede ligger fast, betyder dog ikke, at der ikke er noget at spille for i aftenens kamp mod Bosnien. Tværtimod faktisk.

For flere af spillerne i den danske trup vil aftenens kamp nemlig være en mulighed for at rykke tættere på spilletid ved slutrunden.

- Der er masser at vinde for nogle af de andre spillere i truppen som Andreas Skov Olsen, Mikkel Damsgaard, Anders Christiansen og Robert Skov. Nu så jeg selv Robert Skov stå og sjaske den ene bold efter den anden ind på træningsbanen i går. Hvis trænerne får fornemmelsen af, at en eller anden spiller er i helt afsindigt god form, og også viser det mod Bosnien, så er det jo en mulighed for at rykke op i hierarkiet, siger Andreas Kraul.

'Det handler om at få en god oplevelse'

Ofte har man hørt fodboldtrænere bruge floskler som, 'det handler om at tanke selvtillid', når de nærmer sig en en slutrunde. Men i den danske landsholdslejr er det ikke fordi, selvtillid er en mangelvare.

- I virkeligheden handler det ikke så meget om at tanke selvtillid, for den har de i forvejen. Det handler om at ride videre på bølgen.

Med et forår der har budt på nul nederlag og en topplacering i VM-kvalifikationens gruppe F, har kaptajn Kjær og kompagni allerede tanket den selvtillid, som de har brug for. Opskriften på succes i aftenens kamp mod Bosnien er derfor helt simpel.

- Det overordnede og meget lavpraktiske er i virkeligheden, at Danmark skal have en god oplevelse. Der er kun seks dage til, at Danmark står overfor Finland i en kamp, der har været imødeset i halvandet år, så det er vigtigt at få et godt afsæt. De skal sådan set bare undgå at miste selvtillid og videreføre flowet.

Der var god stemning og plads til smil og drillerier, da det danske landshold var på træningslejr i Østrig for et par dage siden. (Photo by CHRISTOF STACHE / AFP) (Foto: Christof Stache © Ritzau Scanpix)

Danmark står i aftenens kamp overfor et bosnisk mandskab, der samlet set har færre landskampe under bæltet end Christian Eriksen. Samtidig er de uden profiler som Edin Dzeko fra Roma og Miralem Pjanic fra Barcelona.

Så hvad er kriterierne egentlig for en god oplevelse mod et relativt uerfarent bosnisk hold?

- Der skal selvfølgelig ikke komme nogen skader. Danmark skal helst vinde med to tre mål, og så er der tilskuere på stadion. Det er bare bedre at komme afsted med en god oplevelse, så der er et godt indløb til slutrunden. Og det skal nok gå. Jeg ser lidt det her bosniske hold som en feriemodstander for Danmark, siger Andreas Kraul.

Danmark spiller mod Bosnien klokken 18.00. Kampen kan høres på P3 og følges på dr.dk.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk