Skuffede og ærgerlige U21-landsholdsspillere: ’Det er vores egen skyld’

Brændte chancer og en for lille sejr over Serbien betyder EM-exit.

Danmarks Rasmus Nissen kan ikke skjule sin skuffelse efter kampens slutfløjt. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Slukørede og skuffede må det danske U21-landshold rejse hjem fra EM-slutrunden i Italien.

Holdet vandt 2-0 i den sidste gruppekamp mod Serbien, men havde de danske spillere bare være en smule skarpere foran mål, kunne de stadig have haft en chance for at gå videre.

En sejr på tre mål ville nemlig have bragt danskerne op som den bedste toer på tværs af de tre grupper, og dermed ville danskerne ligge til at ryge i semifinalen, dog med det forbehold, at Frankrig og Rumænien mandag stadig ville have muligheden for at forpurre drømmen om semifinalen.

- Vi skaber så mange chancer. Det er ekstremt ærgerligt og surrealistisk, siger den danske U21-landsholdsspiller Jacob Bruun Larsen, der til dagligt spiller i Bundesligaklubben Dortmund.

Serbien havde ikke noget at spille for, mens danskerne havde alt at vinde. Men i flere perioder i kampen formåede serberne alligevel at sætte sig på spillet, og det begræder Jacob Bruun Larsen:

- Det er på en eller anden måde vores egen skyld, at vi ikke scorer. Vi skulle have kørt dem her rundt, men vi lukker dem ind i kampen. Det er skide ærgerligt, og det er meget svært at snakke om lige nu.

Store chancer til sidst

I kampens døende minutter satsede danskerne frem ad banen i jagten på det forløsende tredje mål.

Det skabte flere gode muligheder. Blandt andet til højre backen Rasmus Nissen, der i dommerens overtid fik mulighed for at afslutte et fint angreb fra en lidt spids vinkel i feltets højre side.

- Vi er vanvittigt skuffede. Vi har mulighederne til at score, så jeg tænker mest på den chance, jeg selv misbruger, siger den danske Ajaxspiller og tilføjer:

- Vi spiller et brag af en kamp, og det er pisseærgerligt, at vi ikke får det fulde resultat ud af den her kamp. Jeg får den sidste og den største chance, så jeg tager min del af ansvaret.

Gruppespillet ved U21-EM afsluttes i morgen. Du kan se med, når Frankrig og Rumænien kæmper om at blive vinder af gruppe D. Kampen vises på DR TV fra kl. 21.00.

Facebook
Twitter