Spillerne sætter ord på chokket for første gang: ’Vi skulle passe på Christian’

På et pressemøde mandag satte de danske landsholdsspillere ord på lørdagens chok-kamp for første gang.

Da Christian Eriksen i lørdagens EM-kamp mod Finland faldt til jorden, opstod der en forfærdelig tvivl i Parken og ude i de danske tv-stuer, om han nogensinde ville komme på benene igen. Det gjorde han heldigvis. Lægerne kom ham til undsætning fra sidelinjen med livredende hjertemassage.

- Han var væk. Men vi fik ham tilbage, forklarede landsholdslæge Morten Boesen i går på et pressemøde.

Men det var ikke kun lægerne, der kom Christian Eriksen til undsætning. Det samme gjorde hans landsholdskammerater, som slog ring om deres ven og kollega, mens han modtog behandling på banen.

Her, to dage senere, hvor Christian Eriksen er indlagt på Rigshospitalet og hans tilstand er stabil, er det stadig en foruroligende oplevelse, som sidder i de danske spillere.

Det fortalte landsholdsspillerne Kasper Schmeichel, Pierre-Emile Højbjerg og Martin Braithwaite om på et pressemøde mandag formiddag. Deres første ord til fodbold-Danmark var præget af chok. Men også håb og stolthed.

- Jeg er stadigvæk berørt af situationen. Det var en forfærdelig oplevelse. Og det har ikke været de bedste dage. Jeg har nogle billeder i hovedet, som jeg ville ønske, jeg ikke havde. Så det var dejligt at se Christian igen i går og se ham være sig selv igen, siger Martin Braithwaite.

- Vigtigst af alt er, at Christian har det bedre. Det har også gjort, at jeg har det bedre. Vigtigst af alt er hans helbred.

Martin Braithwaite (tv) var en af de danske spillere, som var med til at slå ring om Christian Eriksen i nødens stund. (Foto: Friedemann Vogel © Ritzau Scanpix)

Også Pierre-Emile Højbjerg fortæller, at de danske spilleres videomøde med Christian Eriksen i går har haft stor betydning for moralen i landsholdslejren.

- Jeg tror ikke, der er ord for det. Vi havde brug for at se Christian igen, så vi kunne få ændret de billeder vi havde på nethinden fra Parken.

- Christian har det godt. Christians familie er med ham, og de har det efter omstændighederne godt. Det er der, jeg sender min energi og mine tanker hen. Det er det vigtigste for mig.

Martin Braithwaite havde svært ved at beskrive, hvordan han husker tilbage på de uhyggelige minutter af uvished i Parken, hvor Christian Eriksen lå på græsset og kæmpede for sit liv.

At landsholdet pludselig slog ring om Christian Eriksen var ikke noget, de nåede at tale om, siger Martin Braithwaite. Det var en instinktiv reaktion.

- Jeg har altid følt, at vi har en utrolig god holdånd. Og det vi viste den dag. Det var mere end bare holdånd. Jeg er utrolig stolt over at være en del af den her gruppe. Det var som om, at tingene skete naturligt. Der blev ikke blev sagt så meget. Men der var bare en naturlig forståelse af, at vi skulle passe på Christian.

Pierre-Emile Højbjerg (tv) følte sig tom for følelser, da kampen mod Finland blev genoptaget, siger han. (Foto: Friedemann Vogel / POOL © Ritzau Scanpix)

Det danske landshold har verden over modtaget store roser for spillernes reaktion i Parken. Den støtte og beskyttelse de gav deres ven i nødens stund.

Men Pierre-Emile Højbjerg benyttede også dagens pressemøde at sende roserne den anden vej. Han takkede omverdenen og de mange danske fodboldfans for den varme og opbakning landsholdet har modtaget de seneste dage.

-Vi har følt en forståelse og en respekt fra alle mennesker omkring os. Fra hele verden og hele Danmark. Den opbakning har vi kunne føle. Det er rørende, og det er enestående, siger Pierre-Emile Højbjerg.

Her kan du høre Højbjerg fortælle om den massive støtte til landsholdet:

Den store støtte hjælper Pierre-Emile Højbjerg med at håndtere den uro og uvished, som landsholdet er blevet kastet ud i. Og det motiverer ham til at kunne gå på banen til Danmarks næste EM-kamp mod Belgien på torsdag.

- Min måde at kunne sige tak på er, at vi vil vise os fra vores bedste side på torsdag. For Christian, for hans familie, og for alle dem, der har støttet os. Det er der, jeg finder mening og energi lige nu. Det altoverskyggende er, at Christian har det godt. Det er det, der gør, at vi kan fortsætte.

Inden kampen mod Finland blev genoptaget gik Kasper Schmeichel rundt til alle sine holdkammerater og gav dem et kram. (Foto: Jonathan Nackstrand © Ritzau Scanpix)

Også Martin Braithwaite glæder sig til at komme tilbage på træningsbanen i dag og begynde forberedelserne til torsdagens kamp.

- Når jeg går ud på banen, er det der, hvor jeg ikke tænker. Det er der, jeg kan slå hjernen fra. Når man sidder ned og er alene, kommer der en masse tanker, man ikke har lyst til at have. Så jeg glæder mig til at komme ud og træne igen.

Landsholdsmålmand Kasper Schmeichel benyttede også dagens pressemøde til at takke for al den opbakning, landsholdet har fået de seneste dage. Og han siger, at det danske landshold kommer til at gå kampklar på banen mod Belgien.

- Jeg er sikker på, at vi vil give alt, hvad vi har. Det vigtigste er, at vi står sammen og gør vores bedste. Jeg er sikker på, at vi som hold kan gøre noget ekstraordinært for Christian og de mennesker, der sad på lægterne og var vidner til det, siger Schmeichel.

- Den opbakning, vi har modtaget fra alle fans, verdensledere og kongelige, har sat et aftryk. Vi har mærket meget kærlighed fra alle kanter, og det kan vi bruge. Det er det, det vil sige at være dansker. Vi synger om at stå sammen side om side, og vi viser, at det er det, vi gør.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk