(Foto: Friedemann Vogel)

Tak for dansen, Danmark: Se de bedste billeder fra EM-festen på hjemmebane

Danmark har haft hjemmebane for sidste gang under EM.

Danmark er videre til 1/8-finalen EM, men allerede nu står det klart, at der ikke kommer flere hjemmekampe under slutrunden for Danmarks vedkommende.

Men de danske fans kunne ikke have ønsket sig en bedre afskedsfest, end den de fik mod Rusland mandag aften, hvor Danmark vandt med 4-1 i en fantastisk kulisse.

Efterfølgende sagde en rørt Yussuf Poulsen.

- Det er fantastisk at opleve den her på hjemmebane. Det er noget af det største som fodboldspiller.

Her har DR Sporten samlet nogle af de bedste billeder fra de tre hjemmekampe, som Danmark har spillet under slutrunden.

 • Det røde hav. Lige midt i København. (Foto: Friedemann Vogel)
  1 / 9
 • Publikum har undervejs dannet en fantastisk ramme om Danmarks kampe på trods af, at Christian Eriksens hjertestop rystede en hel fodboldnation i den første kamp mod Finland. (Foto: Friedemann Vogel / POOL)
  2 / 9
 • Undervejs har mange af de danske spillere rost det danske publikum. Efter mandagens sejr sagde Kasper Schmeichel: 'Parken bliver ved at overgå sig selv. Jeg er så stolt af at spille herinde. Jeg elsker det. Det er blevet taget til et helt nyt niveau under slutrunden'. (Foto: STUART FRANKLIN)
  3 / 9
 • Også i den danske fanzone på Ofelia Beach er der blevet sunget. Grædt. Jublet. Og danset. (Foto: Ida Marie Odgaard)
  4 / 9
 • Alle følelserne kulminerede mandag aften, da Danmark spillede sig videre til 1/8-finalen med en sejr på 4-1 over Rusland. Avancementet kom efter en uge, der har budt på en følelsesmæssig rutsjebanetur, som aldrig tidligere er mærket i dansk landsholdshistorie. Her skriger Daniel Wass og Jens Stryger Larsen deres jubel ud. (Foto: Wolfgang Rattay / POOL)
  5 / 9
 • Andreas Christensen også i jubel. Mere behøver vi ikke skrive her. (Foto: Wolfgang Rattay / POOL)
  6 / 9
 • Efter Christian Eriksen måtte forlade landsholdstruppen, trådte unge Mikkel Damsgaard ind på den store scene. Den unge knøs blev mandag den yngste mandlige slutrundemålscorer i dansk fodboldhistorie, da han scorede til 1-0 mod Rusland. Meget symbolsk blev der kastet en studenterhue ind til 'Damsinho - Dams, den lille'. Jonas Lössl var hurtig til at sætte hatten på hovedet. (Foto: Wolfgang Rattay)
  7 / 9
 • Og nej. Det er ikke Mikkel Damsgaards studenterhue, som landstræneren jubler over. Det er derimod et sprudlende dansk hold, der mod de fleste forventninger har spillet sig videre til 1/8-finalen ved EM. (Foto: Friedemann Vogel / POOL)
  8 / 9
 • Manden, lederen, taktikkeren og chefen for det hele, Kasper Hjulmand, siger tak for festen. Lørdag fortsætter vi i Amsterdam. (Foto: Hannah McKay / POOL)
  9 / 9
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk