Ti år efter sin debut kommer Boilesen endelig til en slutrunde: ’Jeg skal vise, de kan stole på mig’

Nicolai Boilesen debuterede for landsholdet i august 2011, men har aldrig været til en slutrunde.

Nicolai Boilesen har spillet 18 landskampe for Danmark. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Drømmen om EM i 2012 blev ødelagt af en skade. I 2014 var Danmark ikke til VM, og det samme gjorde sig gældende til EM to år senere. Og op til VM i 2018 blev han siet fra den endelig trup til sidst.

Nicolai Boilesen er ikke et navn, der har rimet på slutrunder. Før nu, i juni 2021.

Selvom der er gået ti år siden den første kamp i nationaldragten, venter en slutrundedebut for den 29-årige venstreback fra FCK, der de seneste år har været helt ude af landsholdstruppen.

En spøjs situation, men det går som bekendt op og ned i showbiz.

I øjeblikket går det opad for Boilesen, der spillede hele den sidste EM-test mod Bosnien søndag aften.

Alligevel må han formegentlig se Joakim Mæhle være førstevalget på backpositionen. Derfor handler det om at sælge sig både dyrt og godt, når landstræneren kigger.

- Det er min chance for at byde ind hver eneste dag. Vi træner mere, end vi spiller kampe, men det gælder selvfølgelig også om at vise det i kampene. For mig handler det om at vise landstræneren og holdkammeraterne, at de kan stole på mine evner, hvis jeg får muligheden for at spille.

- Det er min slutrundedebut, det er på hjemmebane, der er tilskuere, og vejret bliver forhåbentlig godt. Det bliver ikke meget større.

Som ung spillede Nicolai Boilesen sammen med Christian Eriksen i Ajax. Boilesen nåede at blive anfører i klubben, før han skiftede. (Foto: SJØRUP THOMAS © Ritzau Scanpix)

Vild tackling kunne have smadret drømmen – igen

Ja, stort er det med Danmark til EM.

Men virkeligheden kunne have været anderledes, hvis ikke Nicolai Boilesen havde været vaks i testkampen mod Bosnien søndag.

Med få sekunder tilbage af opgøret ramte en bosnisk spiller Boilesen med en voldsom tackling. En tackling, der var så vild, at landstræner Kasper Hjulmand efterfølgende fortalte, at han var lige ved at løbe ind på banen i raseri.

Boilesen fik efterfølgende en undskyldning fra den bosniske spiller. Med rette, lyder det fra landstræner Kasper Hjulmand.

- Det er sindssygt, når vi spiller en testkamp kort før EM, og vores modstandere ved, hvor meget det betyder for os med slutrunden. Den tackling, der rammer Nicolai Boilesen, kunne lige så godt have brækket benet på ham. Det var heldigt, at der ikke skete mere.

Nicolai Boilesen spillede hele opgøret mod Bosnien. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Tæt på, men måske også i virkeligheden meget symptomatisk for Nicolai Boilesens optur i øjeblikket. Store dele af karrieren har nemlig været præget af skader, men denne gang stod benene imod, som var de lavet af granit og ikke glas.

En ’unødvendig’ tackling, som ’han slap heldigt fra’ siger Boilesen selv om den flyvende spiller fra Bosnien, der brugte knopperne mere end hovedet i den pågældende situation.

Men pyt, nu handler det om at se fremad. ’En dag ad gangen’ og alle de andre fodboldklichéer bliver luftet, inden Nicolai Boilesen med et veltimet, verbalt indgreb understreger, hvor meget han glæder sig til at være en del af den danske EM-trup, der indleder slutrunden mod Finland på lørdag.

- Det er den største ære for mig at repræsentere Danmark. Jeg er meget privilegeret og beæret over, at jeg får den mulighed.

Danmark åbner lørdag EM ved at møde Finland i Parken. Kampen kan ses på DR1 og høres på P3.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk