Tusindvis af danske EM-billetter er annulleret: 'En meget trist dag'

Mindre end halvdelen af de danske fodboldfans får lov til at komme i Parken til EM.

Roligans til venskabslandskampen mellem Danmark og Færøerne på MCH Arena i Herning den 7. oktober 2020. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Der er ganske givet mange roligans, der hiver sig fortvivlet i klaphatten i dag.

For der er stor sandsynlighed for, at de har fået annulleret en eller flere at de billetter, de havde købt til de danske EM-kampe på hjemmebane i København.

Det europæiske foboldforbund, Uefa, meldte i aftes ud, at cirka 60 procent af de fodboldfans, der havde købt billet gennem fanklubben, ikke kommer på stadion alligevel.

Det oplyser Anders Hagen, der er fankoordinator i Dansk Boldspil Union, DBU.

- Jeg er sindssyg skuffet.

- Det er superærgerligt og en meget trist dag. For nu står det klart, at så mange danske fans ikke kan komme ind, siger Anders Hagen.

Mange danske fans modtog i går en mail fra Uefa med den nedslående besked. Helt uden at forbundet vidste det, skriver Ronnie Hansen, der er kommerciel direktør i DBU på facebook.

Og det sætter Anders Hagen i en lidt aparte situation, at skulle agere mellemmand.

- Det er Uefa, der står for billetsalget, og så prøver vi at hjælpe de danske fans, så godt vi kan. Men det er ikke nemt, når det kom så pludseligt en lørdag aften.

- Gundlæggende kan jeg sige, at hvis du har fået en mail fra Uefa, er det dårligt nyt. Resten af fanklubbens medlemmer, som ikke har fået en mail, tror jeg, kan være glade. For det virker til, at de får deres billet.

Men det er altså kun de fans, der har sikret sig billetter gennem DBU's fanklub, og samtidig ikke har fået en mail, der kan vide sig sikre. Uefa har nemlig ikke meldt noget ud om, hvad der skal ske med resten af billetterne til Parken, hvor Danmarks tre gruppe-kampe skal spilles.

  • Danske fans til VM i Rusland før kampen mellem Danmark-Frankrig i 2018. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)
  • Danske fans til VM i Rusland før kampen mellem Danmark-Frankrig i 2018. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)
1 / 2

Brandærgerligt

De cirka 2100 fanbilletter, der er tilbage, er blevet fordelt efter lodtrækning. De er blevet fordelt efter samme fremgangsmåde, som forbundet også benyttede, da salget i første omgang blevet frigivet i december 2019.

Det betyder at halvdelen af billetterne er blevet prioriteret efter loyalitetsranglisten, hvor fans, der har fulgt landholdet tæt, har større chance for at få en billet. Den anden halvdel var i lodtrækning blandt alle fanklub-købere, hvor hvert 10'ende loyalitetspoint gav et lod i puljen.

Det fortæller fankoordinator, Anders Hagen.

- Jo flere point, jo større chance er der for, at du har fået en billet.

Det hjalp dog ikke Jan Kristensen fra Kerteminde og hans søn, der havde set frem til en tur i Parken, når Danmark møder Belgien.

De modtog nemlig en mail i aftes fra Uefa med beskeden om, at billetterne er annulleret.

- Det var en spand kold vand i hovedet. Jeg vil helst ikke gentage alle de bandeord, der røg ud af min mund, da jeg fik beskeden.

- Min søn har været trofast fan gennem hele kvalifikationen, for at vi kunne få billetter til det ultimative - nemlig EM på hjemmebane, siger Jan Kristensen.

Flere annulleringer på vej

Der er måske et lille håb i mørket for Jan Kristensen og nogle af alle de andre fans, der ikke kommer på tribunerne til EM. For det er endnu uvist, hvor mange af de billetter, der er reserveret til modstandernes fans, der kan blive brugt.

- Vi har et lille håb om, at der kommer lidt flere billetter. Enten, fordi der kan komme lidt flere tilskuere ind eller fra udebanefans, der ikke kan komme til København, siger Anders Hagen.

Samme tanke har også allerede slået Jan Kristensen, der ikke vil lukke døren til Parken helt endnu.

- Jeg krydser fingre for, at belgierne ikke kommer til Danmark, og at der så kan komme lidt flere billetter, hvor min søn og jeg kan være heldige.

Jan Kristensen med sin søn Kasper til fodbold på det olympiske stadion i Berlin. (Foto: (Privat foto))

Men før det kan komme på tale, er der formentligt flere danske fans, der får en trist besked i indbakken. For fankoordinatoren forventer, at der i de kommende uger kommer flere billetannulleringer.

- Vi forventer endnu flere billetter bliver annulleret de kommende uger. Der er mange danskere, der har købt billetter til de neutrale tribuner, hvor vi ikke har hørt fra Uefa endnu.

- Jeg forventer, at omkring halvdelen af de danskere, der har billet til en neutralt tribune, vil blive annulleret, siger Anders Hagen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk