U21-landstræner blæser til angreb: ’Nu skal vi vinde rub og stub’

Det danske U21-landshold har allerede efter første kamp ved EM ryggen mod muren.

Landstræner Niels Frederiksen og U21-landsholdet er kommet på en vanskelig opgave ved EM efter holdets nederlag til Tyskland. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

De danske U21-drenge skal levere en mandfolkeindsats i de resterende kampe ved EM. Det er parolen, efter at danskerne mandag aften gjorde vejen videre i slutrunden vanskeligere ved at tabe 3-1 til Tyskland.

U21-Landstræner Niels Frederiksen anerkender, at der kun er én vej frem:

- Vi står i en rigtig svær situation. Vi skal vinde de to sidste kampe, og så skal vi bruge lidt held i forhold til de andre resultater, siger han.

Den danske midtbane bestående af Mathias Jensen, Philip Billing og Magnus Kofod havde mere end svært ved at sætte deres aftryk på kampen.

Robert Skov var farligste dansker i nederlaget til Tyskland. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Tyskerne spillede sig let forbi den midterste danske kæde, og det skabte flere gange farlige overtalssituationer, som tyskerne kunne have udnyttet til at gøre endnu større skade på danskerne, end de endte med at gøre.

Men landstræner Niels Frederiksen påtaler især midtbanespillernes manglende mod, når de selv havde bolden på fødderne.

- Det var en meget væsentlig del af oplægget til kampen (at de skulle være modige, red.), og det var derfor, vi valgte de tre. Der er nogle af vores spillere, der ikke har spillet så meget de sidste 3-4 måneder. De gjorde, hvad de kunne, men der manglede noget mod indimellem.

En spand koldt vand

Tyskernes mål til 2-0 var en ren foræring af højre back Mads Valentin Pedersen. FC Nordsjælland-backen lavede ’en Jesper Olsen’ og sendte en aflevering med alt for lidt fart tilbage til målmand Daniel Iversen.

Afleveringen blev opsnappet af Marco Richter, der let øgede tyskernes føring. Målet virkede til at knække danskerne, der ellers var kommet godt ud efter pausen.

- Vi kom godt ud til anden halvleg, men lavede så en kæmpe fejl, som man ikke må lave på det her niveau, hvis man vil vinde over Tyskland. Det er en spand koldt vand i hovedet på os, siger Niels Frederiksen og fortsætter:

- Jeg tænkte, at det var løgn. Det var op ad bakke. Jeg vil også rose tyskerne – det er et godt hold. Med lidt større skarphed kunne vi have scoret flere mål. Vi havde mulighederne.

Danmarks modstander i de to sidste kampe i gruppespillet er Østrig og Serbien. Hvis danskerne skal avancere til semifinalen, kræver det, at de enten vinder gruppen eller bliver den bedste toer i de tre grupper ved U21-EM.

U21-landsholdet spiller den næste kamp ved EM på torsdag. Holdet møder Østrig, og kampen kan ses på DR1 med optakt fra kl. 18.30. Den kan også høres i LIGA på P3 eller følges i tekst på dr.dk/sporten.

Facebook
Twitter