Uefa udsætter EM i fodbold til 2021

På grund af spredningen af coronavirus udskydes sommerens EM-slutrunde med et år, bekræfter Uefa.

Euro 2020 bliver til Euro 2021, har det europæiske fodboldforbund besluttet (Foto: INQUAM PHOTOS © Scanpix)

55 medlemslande, én konklusion: EM i fodbold bliver udskudt.

Tirsdag holdt Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa, red.) krisemøde med forbundets medlemslande. Her blev det besluttet, at sommerens europamesterskab i fodbold flyttes til 2021 som følge af coronavirusset. Det skriver Uefa i en pressemeddelelse.

EM-slutrunden bliver i stedet afviklet 11. juni til 11. juli 2021.

Dansk Boldspil-Union (DBU, red.) holdt her til eftermiddag et pressemøde, hvor unionen kommenterede den nye plan for EM-slutrunden.

- Alle havde glædet sig til at afholde EM til sommer, men folkesundheden komme i forreste række. Det vigtigste har været at bakke myndighederne op i denne svære situation, og så bliver fodbold altså ligegyldigt.

- Derfor er vi helt enige i UEFA’s beslutning og er tilfredse med, at der er en afklaring for både landshold og klubber, sagde Jesper Møller til pressemødet.

Glæden over at kvalificere Danmark til EM var stor i november 2019, men landsholdet får ikke mulighed for at spille slutrunde på hjemmebane til sommer (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Som udgangspunkt med samme setup

Den længe imødesete herre-EM skulle have været afholdt fra 12. juni til 12. juli i år, og for at markere Europamesterskabernes 60-års jubilæum er turneringen blevet spredt ud over 12 forskellige værtsbyer rundt om i Europa.

Fire af slutrundens i alt 51 kampe skulle have være spillet for fulde tribuner i Parken i København. Heraf skulle Danmark spille tre gruppekampe på hjemmebane mod Finland, Belgien og Rusland. Også en eventuelt dansk ottendedelsfinale skulle spilles i nationalarenaen.

pressemødet udtaler DBU-formand, Jesper Møller, at Det Europæiske Fodboldforbund har meddelt, at man arbejder på en lignende løsning til næste sommer.

- Uefa har i dag tilkendegivet, at setuppet i 2021 er det samme, som det ville have været i 2020. Hvis infrastrukturen er på plads, kommer København til at få sine fire kampe i 2021.

- Det hele skal undersøges nærmere i samarbejde med Uefa og Københavns Kommune, men det er klart, at vi vil gøre alt for at fastholde, at de fire kampe skal spilles i København - igså i 2021, siger DBU-formanden Jesper Møller og bekræfter samtidig, at han allerede har holdt møder med København Kommunes overborgmester Frank Jesnen omkring afholdenden af EM næste år.

Udover EM er alle andre Uefa-turneringer og kampe, inklusiv venskabskampe, for klubber og landshold i både herre- og kvindefodbold, udsat på ubestemt tid.