Vejen til EM-finalen byder på halvanden måned i coronafri boble: ’Der skal spilles Ludo og Playstation’

Fodboldlandsholdet rejste fredag til Østrig, hvor EM-forberedelserne begynder med en træningslejr.

Martin Braithwaite, Robert Skov, Andreas Christensen, Pierre-Emile Højbjerg og Christian Eriksen tester formen af mod Tyskland og Bosnien-Hercegovina, inden det går løs ved EM. (Foto: Nick Potts © Ritzau Scanpix)

Hvis det danske fodboldlandshold anført af landstræner Kasper Hjulmand går hele vejen til finalen ved EM-slutrunden den 11. juli, så vil spillerne og staben have været samlet i halvanden måned.

Halvanden måned på hotel i maj, juni og juli. Mellem bjerge på træningslejr i Østrig, ved vandet i Helsingør, hvor landsholdet efterfølgende skal holde til, og potentielle knockout-kampe i byer som Amsterdam, Sevilla, Rom og London.

Det lyder umiddelbart ikke så ringe endda, og det bliver det da heller ikke for de danske helte, der får lov til at spille hele tre EM-kampe på hjemmebanen i Parken.

Men det er også en slutrunde, hvor spillerne, trænerne og holdet bag holdet skal undvære kys og kram fra familierne i hele perioden for at undgå coronasmitte i lejren.

En periode, hvor holdet skal leve i en coronafri boble og skal have tiden til at gå mellem de vigtige EM-kampe med spil, snakke og video-samtaler med familien.

Fredag tjekkede spillerne ind i coronaboblen, hvor holdet drog afsted mod træningslejren i Østrig og tirsdagens testkamp mod Tyskland. Og selvom det bliver en speciel slutrunde, fordi spillerne skal leve i boblen, så er det ifølge Daniel Wass noget, som alle allerede har været forberedt på.

- Selvfølgelig bliver det under anderledes forhold, men det er vi efterhånden vant til ude i klubberne, hvor det hele er lidt anderledes. Det skal nok gå. Vi har et fedt sammenhold på landsholdet, så vi glæder os, siger Valencia-spilleren til DR.

- Heldigvis er facetime opfundet, så der kan man holde sig lidt opdateret for at se, hvad der foregår derhjemme.

Tottenham-spilleren Pierre-Emile Højberg regner heller ikke med, at det bliver et stort problem for holdet, der spiller sin første kamp ved EM den 12. juli mod Finland.

- Jeg har set en del hotelværelser før, så på den måde er det ikke noget nyt. Vi må være lidt kreative. Der skal spilles Ludo og Playstation, og så må vi sove lidt længe. Så går dagene måske lidt hurtigere, siger han med et smil.

Pierre-Emile Højbjerg og landstræner Kasper Hjulmand mødte den danske presse inden turen gik til Østrig fredag. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Træningslejren skal give et afbræk

En af pointerne ved, at landsholdet et par uger inden første EM-kamp i Parken rejser på træningslejr i Østrig, er at skabe en form for afbræk for spillerne, så de ikke skal være isoleret på hotellet i Helsingør i godt tre uger.

Faktisk var planen til at starte med, at landsholdet skulle være i Danmark under hele perioden til og med den sidste gruppekamp, men så ringede tyskerne.

- Da tyskerne inviterede os, og vi kunne komme afsted og lave en lille lejr dernede, så tog vi imod den med kyshånd, siger Kasper Hjulmand.

- Jeg tror, at det brud i sceneri kan gøre noget.

Beslutningen om at tage til Østrig, før landsholdet tester sig af mod Bosnien-Hercegovina i Brøndby seks dage inden EM begynder for Danmark, er Daniel Wass ganske godt tilfreds med.

Daniel Wass har spillet 28 landskampe for Danmark. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

- Jeg synes, det er fint at komme lidt væk i og med, at vi skal bo det samme sted de næste par uger.

Og fra det sted starter jagten mod den største triumf for landsholdet siden EM i 1992, hvor ambitionerne bestemt ikke fejler noget. Heldigvis.

- Ambitionen er at vinde, og det tror jeg, det er for allesammen på det her hold, svarer Daniel Wass.

- Selvfølgelig er det realistisk. Jeg synes, vi har et rigtig godt hold, og vi har bevist over det seneste år, hvad vi står for, og hvad vi kan.

Hør Kasper Hjulmand fortælle om glæden ved landsholdsfodbold og sommerkampe i juni:

Kasper Hjulmand drømmer ligesom Daniel Wass om at skabe et stort resultat.

- Man kan ikke starte en turnering uden at drømme om og have ambitioner om at vinde, men vi ved også, at det handler om, at vi skal klappe hver kamp af en ad gangen, siger landstræneren.

- Først og fremmest skal vi sørge for at få en god start, og det er i kampen mod Finland.

Landsholdets forhåbentlige gode start kan følges på DR1 den 12. juni klokken 18.00.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk