EM1992-retro: Povlsen - var i tovene

Den 17. juni 1992 vandt landsholdet 2-1 over Frankrig og spillede sig i semifinalen. Læs Ritzaus telegram fra samme aften her.

EM1992-retro:  For 20 år siden startede det danske EM-eventyr. Vi skriver om slutrunden, som om det var 1992 i dag, i samarbejde med bl.a. Ritzau og  danskfodbold.com   Du kan se vores tema  her.

Den 17. juni 1992 vandt landsholdet 2-1 over Frankrig og spillede sig i semifinalen. Læs Ritzaus telegram fra samme aften her.

Malmö, torsdag. RBs udsendte medarbejder Leon Andersen

- Tænk, at vi spiller så flot en kamp. Vi er helt ude i tovene, efter at de har udlignet, men kommer så tilbage, også fordi vi kan mærke, at de er til at tale med....

Flemming Povlsen lignede en mand, der svævede på en lyserød sky, og det var et af de udtryk, hvormed han beskrev stemningen i den danske lejr efter den kamp, der bragte fodboldlandsholdet blandt de fire bedste i Europa.

- Jeg glæder mig allerede til semifinalen, fordi jeg ved, at vi vil være undertippede, og den rolle ligger fint til os. Mig er det ligegyldigt, hvem vi skal møde, erklærede Povlsen.

Om sejrsmålet sagde angriberen fra Borussia Dortmund, at han hverken så op efter Lars Elstrup eller søgte ham. - I en sådan situation vil du altid spille bolden ind i et tomt rum, og Lars' instinkt fortæller ham, at det er dér, han skal søge ind...

Flemming Povlsen indkasserede en advarsel efter en hidsig udveksling af synspunkter med den østrigske dommer, Hubert Forstinger.

- Vi er gennemgående for flinke, når det gælder om at påvirke dommeren, og med den linie, han lagde, var det tydeligt, at vi ikke skulle have noget foræret, fordi vi er kommet med på et afbud. Jeg bad ham om at give os fair play, og det kunne han altså ikke lide, berettede Flemming Povlsen.

- Episoden opstår selvfølgelig også, fordi min puls konstant kører på 180, og den aggressivitet er nødvendig, for at jeg kan yde mit bedste. Jeg fik vel også vist i aften, at jeg kan andet end at spille med munden, ja jeg tror faktisk ikke, at jeg nogensinde har spillet bedre i en betydningsfuld kamp, sluttede Flemming Povlsen.

Facebook
Twitter