En plattenslager kom til Viborg: Tre ting du skal vide om fodboldfuskeren

Bernio Verhagen og Viborg FF er hovedaktører i en kontroversiel sag om snyd og bedrag.

Bernio Verhagen slæber et spor af mystik efter sig, og Viborg er den seneste klub til at blive fanget af den formodede svindler (billede fra VFF.dk).

Det er sjældent, at en spiller i den danske 1. division stjæler overskrifter i danske medier. Men det er også sjældent, at man støder på personer som Bernio Verhagen.

Han blev tidligere i november præsenteret som ny spiller i Viborg, men er lige nu midtpunkt i en både kulørt og kompliceret sag, hvor anklager om snyd og bedrag flyver til alle sider.

Her får du tre ting, du skal vide om Bernio Verhagen og den verserende fodboldballade.

Viborg skriver kontrakt – og fortryder

Jesper Fredberg er sportschef i Viborg og var indledningsvist begejstret over sin nye spiller. Den begejstring er kølnet henover weekenden. (Foto: claus fisker © Scanpix)

Han "er en lynhurtig og aggressiv spiller" lød det lovende skudsmål fra Viborgs sportschef, Jesper Fredberg, da klubben først i november kunne præsentere Bernio Verhagen som ny spiller i domkirkebyen.

Den 25-årige hollænder kunne fremvise et omfattende cv med ophold i blandt andet Holland, Moldova, Chile og Sydafrika.

Men henover denne weekend er der blevet stillet adskillige spørgsmål til Bernio Verhagens fortid.

Hvilke klubber har han egentlig spillet i? Hvem er hans agent? Og er han overhovedet god nok til at begå sig i den danske 1. division?

Allerede fredag da de første historier begyndte at rulle, måtte Viborg så krybe til korset. De mange mystiske forhold ved Bernio Verhagens gøren og laden fik klubben til at fortryde aftalen.

- Set i bagklogskabens lys ville vi naturligvis gerne have ageret anderledes tidligere i forløbet og ikke have haft blind tillid til anbefalingen på spilleren, lød det på klubbens hjemmeside.

Han var for dårlig til Næstved

Andreas Baes i den grønne trøje har en fortid i Næstved og mindes Verhagen fra en testkamp i 2016. Her ses Baes i aktion mod Skive i september 2015. (Foto: Sophia Juliane Lydolph © Scanpix)

Bernio Verhagen bryster sig af at have spillet i en lang række forskellige klubber.

Men både bold.dk og B.T. har været i kontakt med flere af klubberne, hvor man intet kendskab har til Bernio Verhagen.

Ét sted, Verhagen har været forbi, er Næstved. I 2016 skulle han spille en testkamp for klubben og var udset til en plads i startopstillingen. Men han var så dårlig i opvarmningen, at daværende cheftræner Mogens Krogh måtte gribe ind før kampen og sørge for, at Verhagen aldrig kom på banen i Næstved.

Den tidligere Næstved-spiller, Andreas Baes, har fortalt om sin oplevelse af episoden til bold.dk:

- Jeg kan huske, at jeg gik over til ham i opvarmningen, fordi han var ny, så jeg sagde til ham, at vi bare lige kunne stå og slå nogle pasninger sammen.

- Jeg var helt i chok over, hvor dårligt det var. Så blev han joker i possession-spillet, og det var tydeligt for alle, at han ikke havde spillet fodbold på det niveau.

- Han ville ikke engang kunne begå sig på 2. divisionsniveau, vil jeg sige. Jeg har set Danmarksserie-spillere, der var klart bedre.

Skodsager står i kø – Verhagen benægter

Bernio Verhagens fodboldfortid står hen i det uvisse. På Twitter har han selv delt et billede, hvor han poserer i en FC Midtjylland-trøje på stadion i Randers (@Jordinhovic på Twitter)

I den omfattende udrulning af Bernio Verhagens mystiske karriere, har danske medier peget på en lang række skodsager.

B.T. har fortalt, hvordan Verhagen angiveligt har brugt en falsk agent for at få kontrakter.

Politiken har fortalt, at han tidligere har udgivet sig for at være FCK-spiller.

Og tidligere på måneden kunne B.T. berette om en kæreste, som anklagede Verhagen for vold og frihedsberøvelse.

Bernio Verhagen forholder sig uforstående overfor den store polemik.

- Jeg har en kontrakt. Så jeg er professionel fodboldspiller, sagde han fredag til B.T.

Hvad der er op og ned i sagen om Bernio Verhagen bliver fortsat endevendt. Men sagen har fået Viborg til at gå til politiet for at få efterforsket hollænderens snyd og bedrag.