England støtter nu også Infantino til Fifa-valget

Støtten til schweiziske Gianni Infantino vokser, og nu peger England også på Fifa-præsidentkandidaten.

Gianni Infantino får flere og flere støtter til sit kandidatur. (Foto: MARKO DJURICA © Scanpix)

I slutningen af februar skal der findes ny præsident i Fifa, hvor den aldrende Sepp Blatter er væltet af tronen som følge af korruptionsanklager og senest udelukkelse fra al fodbold.

Uefas generalsekretær har meldt sit kandidatur til præsidentposten i Fifa, da hans præsident i det europæiske fodboldforbund, Michel Platini, også er udelukket fra sporten.

For nylig ytrede de nordiske lande med Danmark, Sverige og Norge i spidsen deres støtte til Gianni Infantino, og nu melder en sand sværvægter sig på banen. Det engelske fodboldforbund, FA, støtter også Infantino.

- Vi gjorde, som vi havde lovet. Jeg talte med hver eneste kandidat enten ansigt til ansigt eller i telefon. Vi var imponerede af Gianni. Vi var også imponerede af Prins Ali, men til sidst valgte vi at pege på Uefas kandidat, siger FA-formand Greg Dyke til forbundets hjemmeside.

Ud over de nordiske lande har en stribe andre europæiske nationer også peget på Gianni Infantino, og det har det mellemamerikanske og sydamerikanske forbund også. Afrika peger dog på modkandidaten Sheik Salman.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve