23-årig overtager Kvists klub efter racistisk bedstefar

78-årige Dave Whelan overlader tøjlerne i William Kvists Wigan til barnebarnet David Sharpe.

William Kvist skal have ny bestyrelsesformand i Wigan Athletic. (© DR)

Man kan vist roligt sige, at tiden har indhentet 78-årige Dave Whelan, der tilbage i februar 1995 overtog Wigan Athletic.

Dave Whelan har netop overstået seks ugers karantæne fra al fodbold, han modtog fra det engelske fodboldforbund for i et interview blandt andet at have sagt at ’jøder jagter penge mere end nogen andre’. 

Wigan spiller i øjeblikket i Englands næstbedste række, The Championship, og har den danske landsholdsspiller William Kvist i truppen.

I samme interview forsvarede Dave Whelan brugen af ordet ’chink’ om kinesere, hvilket omtrent svarer til en grov udgave af det danske ord ’kinøjser’.

Udover karantænen blev Whelan også idømt en bøde på 50.000 pund.

Dave Whelan har meddelt via en pressemeddelelse, at han nu trækker sig tilbage som formand i Wigan.

- Tiden er kommet til, at jeg overlader styringen. Jeg nærmer mig de 80 år og bruger mere og mere tid i udlandet, og har ikke tid til at komme til kampene. Det er noget, jeg har gået og grublet over længe og jeg mener, at David er klar til at tage over, skriver Dave Whelan.

Det bliver i familien

David er Dave Whelans 23-årig barnebarn David Sharpe, der forventes at blive officielt udnævnt som ny formand inden længe.

Whelan-familien har aktiemajoriteten i Wigan, og sådan vil det blive ved med at være, skriger Dave Whelan i pressemeddelelsen.

- Modsat visse rygter, så er der ingen planer om at sælge klubben, der vil forblive i familiens eje. Jeg er sikker på, at David, sammen med administrerende direktør Jonathan Jackson, vil lede os fremad på bedste vis.

Wigan Athletics største sportslige triumf var FA Cup-sejren i 2013, hvor det i samme sæson dog også blev til nedrykning fra Premier League.

I øjeblikket ligger klubben til nedrykning fra Englands næstebedste række, The Championship, med seks point op til Rotherham United over nedrykningsstregen.

 

Facebook
Twitter