Berørt Schmeichel efter ejers helikopterulykke: ’Det gør virkelig ondt på os alle’

Kasper Schmeichel lægger ikke skjul på, hvor stor en indflydelse Vichai Srivaddhanaprabha har haft på danskerens liv, og dødsfaldet har derfor ramt ham hårdt.

Kasper Schmeichel er meget berørt af dødsfaldet i Leicester. (Foto: DARREN STAPLES)

Den seneste uge har ikke på nogen måde været nem for Kasper Schmeichel. Danskeren var angiveligt en af de første på ulykkesstedet og tydeligt berørt, da Leicesters afdøde ejer Vichai Srivaddhanaprabha styrtede ned med sin helikopter på parkeringspladsen ude for stadion.

Her en uge efter var Kasper Schmeichel og Leicester så tilbage på banen, da de i Premier League skulle møde Cardiff. Det endte med en 1-0-sejr, men dagen vil mest af alt blive husket, at Vichai Srivaddhanaprabha blev mindet.

- Det krævede virkelig meget i dag. Det var hårdt. Jeg er stolt af, hvordan alle spillede i dag, og hvor professionelle de var. Vi vidste, at det ville blive en følelsesladet dag. Jeg er glad for, at vi hentede tre point for ham, forklarer Kasper Schmeichel efterfølgende til engelsk tv.

Da der blev holdt et minuts stilhed, kunne Kasper Schmeichel da heller ikke holde tårerne tilbage. Vichai Srivaddhanaprabha var nemlig ikke bare en klubejer for den danske landsholdsmålmand.

- I dit liv kommer du forbi virkelig få mennesker, der rammer en og virkelig får en indflydelse på dig. Han har haft en kæmpe betydning i mit liv, og du kan se på reaktionen fra alle, at han har haft en indflydelse på så mange liv. Det er en mand, som vi er stolte af og stolte af at have kendt, siger Kasper Schmeichel.

- Vi tænker på hans familie nu. Det gør virkelig ondt på os alle lige nu, men vi kan ikke forestille os, hvad de går igennem, så vi ville gøre det for ham og hans familie her til aften, forklarer han.

Nu rejser Leicester-spillerne til Thailand for at deltage i begravelsen af Vichai Srivaddhanaprabha, selvom de har kamp igen allerede om en uge. Men der var egentlig aldrig nogen tvivl om, hvorvidt de skulle afsted.

- Alle spillere ville virkelig gerne derud for at vise vores støtte. Der var ikke noget pres for nogen, men chancen for at tage til Thailand og være en del af hans begravelse blev tilbudt til os, og alle ville med der, siger Kasper Schmeichel.

I helikopteren var der også fire andre passagerer udover Vichai Srivaddhanaprabha. Alle mistede livet.

  • Thailands vicestatsminister Prawit Wongsuwan hælder royalt vand på Vichai Srivaddhanaprabhas urne. (Foto: Handout . © Scanpix)
  • Munke og royale soldater markerer klubejerens død. (Foto: Jorge Silva © Scanpix)
  • Munke og royale soldater markerer klubejerens død. (Foto: Jorge Silva © Scanpix)
  • Templet, hvor begravelsen skal finde sted. (Foto: handout © Scanpix)
  • Munke og royale soldater markerer klubejerens død. (Foto: Soe Zeya Tun © Scanpix)
1 / 5
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk