Chelsea fyrer manager Roberto Di Matteo

Efter nederlaget til Juventus i aftes har de forsvarende Champions League-vindere Chelsea fyrer manager Roberto Di Matteo.

Roberto Di Matteo tog over i Chelsea i sidste sæson, da Andres Villas-Boas blev fyret. Han førte klubben til Champions League-sejr i foråret, men det var altså ikke nok til at kunne beholde jobbet. (Foto: Guiseppe Cacace © Scanpix)

De forsvarende Champions League-vindere, Chelsea, fyrer manager Roberto Di Matteo.

- Holdets seneste resultater og præstationer har ikke været gode nok. Ejeren og bestyrelsen føler, at en forandring er nødvendig for at føre klubben i den rigtige retning, da vi nu går ind i en vigtig del af sæsonen, skriver Chelsea på klubbens hjemmeside.

- Vi takker Roberto for hans indsats. Han hjalp med at føre os til en historisk Champions League-sejr og klubbens syvende FA Cup-titel. Vi glemmer aldrig det store bidrag, han har givet klubben, og han vil altid være velkommen på Stamford Bridge.

Klubben vil "om kort tid" fortælle, hvem der overtager jobbet som manager. Engelske medier mener at vide, at Chelsea vil få den tidligere Liverpool-manager Rafael Benitez til at overtage holdet.

Chelsea tabte tirsdag 0-3 til Juventus og er på randen af exit fra Champions League. Chelsea kan med nederlaget ikke længere selv afgøre, om holdet når frem til 1/8-finalerne i den prestigefyldte turnering.

Juventus skal blot have minimum et uafgjort resultat i italienernes sidste gruppekamp på udebane mod ukrainske Shakhtar Donetsk for at slutte foran Chelsea.

Fine resultater i starten42-årige Matteos trænerkarriere førte ham fra MK Dons over West Bromwich Albion, før han overtog managersædet i Chelsea i sidste sæson. Det lykkedes ham at levere særdeles gode resultater i sin første tid i London-klubben: Barcelona blev besejret i CL-semifinalen og Liverpool i FA Cup-finalen.

Efter forlænget spilletid blev Bayern München også nedlagt i Champions League-finalen og i juni måned blev Roberto Di Matteos kontrakt, der i første omgang var tidsbegrænset, gjort permanent.

Men udsigten til - som det første forsvarende mesterhold nogensinde - at ryge ud af Champions League i gruppespilsfasen, har altså fået klubejer Roman Abramovic til at miste tålmodigheden.

Her er udpluk fra Roberto Di Matteos karriere som spiller og manager:

* Født 29. maj 1970 i Schaffhausen, Schweiz.

* Nationalitet: Italiener.

* A-landskampe/mål: 34/2.

* Klubber som spiller: Schaffhausen (1988-1991), Zürich (1991-92), Aarau (1992-93), Lazio (1993-96), Chelsea (1996-2002).

* Klubber som manager: Milton Keynes Dons (2008-09), West Bromwich Albion (2009-11), Chelsea (2011-2012, først som assistent og siden marts 2012 som manager).

* Trofæer som spiller: Schweizisk mester 1993, FA Cup 1997 og 2000, Liga Cup 1998, Europa Cuppen for pokalvindere 1998.

* Trofæer som manager: Champions League 2012, FA Cup 2012.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter