Dansk forsvarsstyrmand er glad på broen i Chelsea efter stærkt forår

Landsholdsspilleren Andreas Christensen vil også gerne have hjemmebane på Stamford Bridge i London i næste sæson.

Andreas Christensen lignede egentlig en forsvarsstyrmand, som var klar til at forlade broen i London-klubben Chelsea.

Men efter et efterår, hvor landsholdsspilleren måtte spejde langt efter spilletid, så har han de seneste tre måneder hyppigt været i Chelseas startopstilling. Derfor er Andreas Christensen nu en tilfreds mand, når han ankommer til hjemmebanen Stamford Bridge.

- Jeg er stadig glad i London, og jeg tror, at jeg for første gang kan gå på ferie uden nogen spekulationer og rent faktisk bare nyde det. Det glæder jeg mig til. Jeg tror ikke, der kommer til at ske det store, siger han til DR Sporten.

Den nyfundne glæde for tilværelsen i London-klubben skyldes blandt andet klubbens succes i Europa League, hvor Chelsea i finalen slog Arsenal 4-1.

Med til at sikre trofæet var netop Andreas Christensen, som faktisk spillede alle 15 kampe i den succesfulde Europa League-kampagne.

- Det står rigtigt stærkt, men jeg tror også bare, at jeg har kigget indad og har indset, at jeg er glad i London, og jeg har følelsen af, at de også er glade for mig. Hvis jeg bliver ved med at arbejde hårdt og vise mig frem, som jeg gjorde i Europa League, så er jeg sikker på, at der nok skal ske positive ting.

Andreas Christensen med i Europa League-trofæet, som han var med til at vinde for Chelsea. (Foto: OZAN KOSE © Scanpix)

- Specielt oven på denne sæson, hvor det har været lidt op og ned med spilletid for mig, så har det været utrolig fedt at slutte godt af og få et trofæ i hænderne. Det er også det trofæ, som jeg føler, jeg har haft størst del i.

Ny manager gjorde en negativ forskel

Hvor det i sidste sæson blev til 40 kampe i alle turneringer for Christensen og kåring som klubbens unge spiller, så ender totalen på 29 ud af 63 kampe i 2018/2019-sæsonen.

Forskellen i antallet af kampe skyldes i høj grad, at efter italieneren Maurizio Sarri kom til Chelsea som ny manager, kiggede han i begyndelsen ikke den danske forsvarsspillers vej.

Den øgede spilletid til Andreas Christensen var blandt andet et resultat af en skade til tyske Antonio Rüdiger.

- Anden halvdel af sæsonen har faktisk været rigtig god for mig personligt med masser af spilletid, og jeg fik lidt flere Premier League-kampe til slut. Så den del af sæsonen har jeg været tilfreds med, og det er det, som står stærkest lige nu.

- Egentlig er det et acceptabelt antal kampe, men jeg vil selvfølgelig gerne spille mere.

Maurizio Sarri jubler over sejren i Europa League sammen med Andreas Christensen og resten af Chelsea-mandskabet. (Foto: Phil noble © Scanpix)

Det er fortsat usikkert, om Sarri fortsætter i Chelsea i næste sæson, men managerens fremtid får ingen indflydelse på Andreas Christensens beslutning om at ville blive i Chelsea.

- Jeg tænker ikke så meget over det. Jeg tænker mere på mig selv. Det ændrer ikke noget for mig, lige meget hvem det er. Jeg skal være en af de bedste til træning hver gang for at spille kampe, og det forsøger jeg at gøre.

Andreas Christensen er lige nu samlet med landsholdet forud for Danmarks EM-kvalifikationskampe mod Irland og Georgien.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk