'De vil rejse en statue, hvis han forsvinder': Frank er i favoritfeltet til topjob

Den danske Brentford-træner Thomas Frank sættes i forbindelse med det ledige trænersæde hos Tottenham.

Thomas Frank har været cheftræner i Brentford siden efteråret 2018. (Foto: © Toby Melville, Ritzau Scanpix)

En dansk kærlighedsaffære i hjertet i London kan meget vel risikere at briste.

For de elsker 49-årige Thomas Frank i Brentford, hvor den danske træner ankom som assistenttræner, overtog jobbet som chef og førte klubben med det lille budget op i Premier League, hvor holdet i to sæsoner har bokset over dets vægtklasse.

Hvis stillingen skal stå til troende, og det skal den jo, så er Brentford lige nu det ottendebedste hold i Premier League, og den slags skaber interesse fra større adresser.

Således er Thomas Frank et brandvarmt navn til at overtage det ledige trænersæde hos Tottenham, der for få dage siden sagde arrivederci til italienske Antonio Conte.

Ifølge flere engelske medier er det i hvert fald tilfældet, men spørger man DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul, så ville 'projekt Thomas Frank' ikke vinde gehør i en klub, der kan sammenlignes med Barcelona.

Hvis altså man fraregner trofæerne.

- Jeg kan godt se ideen om, at Thomas Frank kan gøre noget. Også fordi der er en historik om, at en af de mest elskede trænere i nyere tid, argentinske Mauricio Pochettino, godt kunne være den samme historie som Thomas Frank.

- Pochettino kom fra Southampton, en af de mindre Premier League-klubber, og så fik han tid til at skabe et projekt. Hvis Thomas Frank skal til Tottenham, så er det fordi, man tror på det projekt, som hedder Thomas Frank.

- Jeg tror bare ikke rigtig på det. Thomas Frank er et stort navn i Danmark, og han har fået meget kredit i England for det, han har gjort for Brentford. Men han er ikke noget stort managernavn, så han ville skulle bevise sig rigtig meget, siger Andreas Kraul.

Vil han ofre sikkerheden?

Den tanke kan Jay Harris, der følger Brentford tæt for mediet The Athletic, sagtens følge.

Og så alligevel ikke.

Uge efter uge står han på Brentfords træningsanlæg, ser kampe og pressemøder, og han har over de seneste år set Thomas Franks navn vokse sig ind i debatten over de mest interessante trænernavne i England.

Derfor mener han ikke, at Thomas Franks navn mangler volume, før han kan tage over i Tottenham.

Spørgsmålet er, om Thomas Frank selv synes, det er tiltalende at varetage roret i en klub, hvor linen er markant kortere end i Brentford.

- Thomas Frank har selv sagt, at mange trænere kunne gøre det godt i Brentford, fordi det er sat så godt op, og man får så meget støtte. Det er et kæmpe spring, hvis man tager et sted hen som Tottenham, hvor dårlige resultater betyder, at man mister sit job ret hurtigt.

- Det er han ikke i fare for i Brentford. Vil han ofre det for en klub, der er skrøbelig for tiden? Det tvivler jeg på, siger Jay Harris.

En statue på vej uanset

I Brentford er de dog særdeles bekendte med det faktum, at klubbens danske træner trækker interesse fra andre adresser, der er mere velpolstrede i Premier League-øjemed, fortæller Jay Harris.

- De er ingen tvivl om, at klubben er en smule nervøs for at miste ham. Siden de rykkede op for to år siden, har de været nødt til at holde både Aston Villa og Leicester væk, men et bud fra Tottenham vil uden tvivl være det største, de, og Thomas Frank, har fået, siger Jay Harris.

Det var samtidig en af årsagerne til, at klubberne var villige til at gå langt for at forlænge Thomas Franks kontrakt ved juletid, der nu løber til 2027.

Thomas Frank er yderst vellidt blandt Brentford-tilhængerne. (Foto: © Andrew Couldridge, Ritzau Scanpix)

Det er nemlig en højt elsket mand, der hviskes om i krogene kan være på vej væk, og derfor er Jay Harris ikke i tvivl, når han taler om danskerens betydning for den lille klub i det vestlige London.

- Jeg vil helst ikke lyde dramatisk, men jeg tror helt oprigtigt, at de vil opføre en statue af ham om 10-15 år, hvis han forsvinder. Der er et klart argument for, at han vil blive husket som en af de bedste trænere i Brentfords historie - hvis ikke den bedste.

- Han fik dem tilbage i den bedste række for første gang i 75 år, sluttede sæsonen væk fra nedrykning med det laveste budget i ligaen. Nu ligger de nummer otte, kæmper om at spille europæisk, mens de har slået Manchester United, Manchester City, Liverpool og Chelsea.

- Alt det, som Brentford har gjort rigtigt de seneste år, har Thomas Frank været instrumental for, siger Jay Harris.