Dén kunne ikke skrives meget bedre: Selvfølgelig scorede Ronaldo to mål i United-comeback

Cristiano Ronaldo var på alles læber efter Manchester Uniteds 4-1 sejr over Newcastle.

Cristiano Ronaldo gjorde lørdag comeback for Manchester United i 4-1 sejren over Newcastle. (Foto: Phil noble © Ritzau Scanpix)

Hvad havde I egentlig regnet med? Han havde jo sagt det inden, Cristiano Ronaldo.

- I am not here for a vacation.

Efter 12 års fravær trak portugiseren lørdag igen Manchester United-trøjen over hovedet i sin comebackkamp mod Newcastle. På hjemmebane, et sydende og boblende Old Trafford, hvor tilskuerne havde skruet forventningerne så højt op, at kun en stjernespiller kunne indfri dem. En som Ronaldo.

To gange trådte han nemlig ind i målscorerens rolle, da 'de røde djævle' vandt 4-1. Først var han vaks ved havelågen med en tap in-scoring til 1-0 efter 47 minutter, mens 2-1 scoringen i anden halvleg viste, hvilken fart han, i en alder af 36 år, stadigvæk besidder.

Et opløftende gensyn med Ronaldo, mener Francis Dickoh, DR Sportens fodboldekspert.

- Det er befriende at se, at han kan blive ved med at nå nye højder. Kampen fortæller historien om en spiller, som jeg er i tvivl om, vi nogensinde kommer til at se igen, siger Francis Dickoh.

Cristiano Ronaldo har lavet mange vanvittige mål gennem sin karriere. 1-0 scoringen denne lørdag var ikke ét af dem. Et såkaldt 'tap in'. Men han var vågen inde i feltet, og brølet på Old Trafford i Manchester var et saksespark værdigt. 47 minutter inde i sit comeback leverede portugiseren det, alle United-fans havde drømt om i to uger. Blafrende netmasker. (Foto: Phil Noble/Reuters/Ritzau Scanpix)
Selvfølgelig strøg Ronaldo direkte ud mod hjørneflaget og lavede den jubelscene, han efterhånden har patenteret. En halv rotation i luften og et power pose. 'Siii,' råbte angriberen næsten synkront med hjemmebanetilskuerne. (Foto: PETER POWELL © (c) Ritzau Scanpix)

Målet til 1-0 klemmer sig næppe ind i en top-10, eller top-100 for den sags skyld, over bedste Ronaldo-scoringer. Et "nemt mål", og så alligevel et vidnesbyrd om netop dét, Ronaldo kan.

- Hvis man ser gengivelsen, er han den eneste spiller, der reagerer på Mason Greenwoods spark og returen målmanden giver. Hans fodboldforståelse og -IQ er bare raffineret og toptunet, siger DR Sportens fodboldekspert.

De var alle kommet for at se giraffen. (Foto: Martin Rickett/Oli Scarff/Peter Powell (Ritzau/Scanpix))

Kunne ikke skrives meget bedre

Allerede da Manchester Uniteds startopstilling blev offentliggjort klokken 15.00, en time inden kickoff, gik internettet i brand.

Den nye (gamle) nummer syv på toppen. Selvfølgelig, sagde manager Ole Gunnar Solskjær bagefter. Tanken om at lade portugiseren starte ude havde ikke strejfet ham.

- Cristiano fornemmer de store øjeblikke og er iskold. Han er klinisk. Han har løftet holdet og alle omkring os, sagde norske Solskjær.

Derfor var Ronaldos overtidsscoring i første halvleg næsten også den forventede krølle på halen, mente den tidligere engelske angrebsstjerne og TV-vært Gary Lineker.

- Ronaldo scorer. Selvfølgelig gør han det, skrev Lineker, der senere også opfandt ordet 'Ronaldouble' i begejstring over angriberens andet mål.

Det er kun ganske få spillere, hvor mål ligefrem er en selvfølgelighed.

- Og det sker kun, fordi Ronaldo er så dygtig og historisk har leveret på et niveau, som på mange parametre virker umenneskeligt, siger DR Sportens fodboldekspert.

  • Minsandten om ikke Cristiano Ronaldo, dagens hovedperson, scorede igen kort inde i anden halvleg. (Foto: Phil noble © Ritzau Scanpix)
  • Man vidste næsten allerede på forhånd, hvordan sitautionen ville ende, da Ronaldo i fuld kontrol stak af fra Newcastles Javier Manquillo i feltet. (Foto: Phil noble © Ritzau Scanpix)
  • 2-1 til Cristiano Ronaldo mod Newcastle United. (Foto: Phil noble © Ritzau Scanpix)
1 / 3
(Foto: Phil Noble (Ritzau/Scanpix) og Oli Scarff (AFP/Ritzau))

Der var begyndt at sprede sig en snert af nervøsitet på lægterne efter Newcastles udligning til 1-1, men Ronaldo ville det anderledes.

- Da de havde allermest brug for ham, var han der. Ronaldo viste også, at han stadigvæk har farten. Så kan vi tale om, hvorvidt målmandsspillet var dårligt, men en god førstegangsberøring og et resolut spark. Han er bare all about the business, siger Francis Dickoh.

- Han er en spiller, der ikke taler om sin ærgerrighed, men går ud og viser den. Jeg ved ikke, hvem de har af kendte forfattere i Manchester, men ingen af dem kunne have skrevet historien om Ronaldos comeback bedre, siger han.

Ronaldo og Manchester Uniteds næste opgave er på tirsdag, hvor de møder Young Boys i Champions League. (Foto: PETER POWELL © Ritzau Scanpix)
Facebook
Twitter