Dritkul: Norsk legende bliver midlertidig United-manager

Manchester United har ansat Ole Gunnar Solskjær, som spillede 366 kampe for klubben som aktiv.

Ole Gunnar Solskjær havde stor succes i Manchester United som spiller. Nu overtager han managerposten midlertidigt. (Arkivfoto) (Foto: IAN MACNICOL © Scanpix)

José Mourinhos afløser som manager i Manchester United er en af klubbens gamle kendinge.

Onsdag bekræfter klubben på sin hjemmeside, at Ole Gunnar Solskjær overtager posten som midlertidig manager for resten af sæsonen.

Det sker, dagen efter at José Mourinho blev fyret i klubben.

45-årige Solskjær spillede i United fra 1996 til 2007. I alt blev det til 366 kampe og 126 mål i klubben.

- Manchester United er i mit hjerte, og det er fantastisk at komme tilbage i den her rolle. Jeg ser virkelig frem til at arbejde med det talentfulde hold, staben og alle i klubben, siger nordmanden.

Solskjær var også træner for Uniteds reservehold i 2008, før han overtog trænertjansen i norske Molde i 2010. Her blev det til to mesterskaber og en pokaltitel.

I 2014 tog han til Premier League-klubben Cardiff, hvor han ikke opnåede den store succes.

Siden vendte han tilbage til Molde, før han nu igen drager vestpå til sin gamle klub. Manchester Uniteds næstformand, Ed Woodward, tager imod ham med åbne arme.

- Ole er en klublegende med kæmpe erfaring, både på banen og i trænerroller.

- Hans historik i Manchester United betyder, at han lever og ånder kulturen her, og alle i klubben er glade for at have ham og Mike Phelan tilbage, siger Ed Woodward.

Skal prøve at redde sæsonen

Mike Phelan bliver en del af trænerstaben sammen med Michael Carrick og Kieran McKenna.

Sammen skal de forsøge at rejse United efter en skuffende halvsæson, som indtil videre har efterladt holdet på sjettepladsen i Premier League.

United er 11 point fra top-4, der giver adgang til Champions League. Der er hele 19 point op til Liverpool på førstepladsen.

I Champions League står Solskjærs tropper foran en svær opgave, når holdet i ottendedelsfinalen tørner sammen med stjernerne fra Paris Saint-Germain.

United har ledt med lys og lygte efter en varig managerløsning, efter at Alex Ferguson stoppede efter næsten 27 år.

Siden har David Moyes, Ryan Giggs (midlertidig), Louis van Gaal, Mourinho og nu Solskjær haft ansvaret for de svingende resultater.

Planen er, at Ole Gunnar Solskjær skal vende tilbage til Molde efter sæsonen. I mellemtiden overtager Erling Moe det norske mandskab.

/ritzau/

Facebook
Twitter