Engelsk kvindefodbold indtog Etihad og forlod det med en ny tilskuerrekord

I dag satte Manchester City og Manchester Uniteds kvindehold tilskuerrekord i den engelske liga på Etihad Stadium.

Manchester City vandt 1-0 over lokalrivalerne fra Manchester United foran 31.213 tilskuere. (Foto: Craig Brough © Scanpix)

Rekorder er til for at blive slået.

Det var mantraet, da den engelske kvindefodboldliga (Womens's Super League, red.) i dag rykkede ind på den store scene og indtog Premier League-stadionet Etihad Stadium i Manchester.

Og det initiativ gav ophavmændene- og -kvinderne bag idéen 31.213 grunde til at gøre det igen. Så mange var nemlig stimlet sammen på lægterne, da derbyet mellem Manchester City og Manchester United løb af stablen. Det er ny rekord i engelsk kvindefodbold.

Den hidtidige rekord blev sat i sidste sæson, da lidt over 25.000 tilskuere overværede den mesterskabsafgørende kamp mellem Brighton og Arsenal.

  • Cheftræner for Manchester Uniteds Premier League-mandskab, Ole Gunnar Solskjaer, var på plads, da klubbens kvindehold var med til at sætte tilskuerrekord i den engelske Super League. (Foto: Craig Brough © Scanpix)
  • Manchester City's Caroline Weir jubler efter sit langskudsmål. (Foto: Craig Brough © Scanpix)
1 / 2

Blandt de over 30.000 tilskuere var Manchester United-cheftræner Ole Gunnar Solskjær, hvis 16-årige datter, Karna Solskjær, spiller på Uniteds andethold.

Herfra kunne nordmanden se hjemmeholdet fra City vinde Manchester-derbyet 1-0.

Det var ellers det rødklædte United-hold, som fik den bedste start på kampen. Gæsterne havde flere store chancer før pausen, men så tog skotske Caroline Weir sagen i egen hånd. United-spillerne leverede en dårlig clearing, der dumpede ned for fødderne af Weir 25 meter fra målet.

Herfra lagde den 24-årige City-spiller bolden an foran venstrefoden og sendte et langskudsmissil direkte op i krogen, og det afgjorde Manchester-derbyet efter 48 minutter.

I den anden kamp i den engelske kvindeliga overværede over 5.000 tilskuere opgøret mellem Bristol City og Brighton, hvor danske Mathilde Lundorf Skovsen var med for sidstnævnte.

Rekorden er sat, men blækket når næppe at tørre i bøgerne, før den slås på ny.

I morgen ramler Chelsea og Tottenham sammen på Stamford Bridge, og der meldes udsolgt, hvilket i så fald vil betyde over 40.000 tilskuere og endnu et rekordstort publikum i engelsk kvindefodbold.