Far Schmeichel er stolt over sønnens mesterskab

Peter Schmeichel lovpriste alle og enhver, da Kasper Schmeichel og Leicester endegyldigt vandt Premier League.

Peter Schmeichel er stolt over sin søns engelske mesterskab. (Foto: Jason Cairnduff © Scanpix)

Det er den ubetinget største sensation i Premier Leagues historie, at Leicester City med danske Kasper Schmeichel på mål mandag aften er blevet engelske mestre.

Og mens rosende ord og respekt bliver sendt mod de blå ræve fra kendte og ukendte fra hele verden, var især den danske målmandslegende Peter Schmeichel i det nostalgiske hjørne.

- Stolt dækker slet ikke. Jeg kan ikke finde de rigtige ord. Eller, det kan jeg, men de blokerer nok min konto, hvis jeg bruger dem, skriver den store dansker på Twitter, kort efter at Leicesters mesterskab kom i hus.

Den tidligere Manchester United-målmand har selv vundet Premier League fem gange mellem 1993 og 1999. Og han husker tydeligt, da han vandt sit første mesterskab for 23 år siden. Det skete nemlig lidt på samme måde, som det nu er sket for sønnen Kasper.

- 2. maj 1993 er jeg 29 år gammel, vi spillede ikke selv, men vi vandt Premier League, fordi vores rivaler ikke vandt, tweeter den tidligere landsholdsmålmand.

- 2. maj 2016. Kasper Schmeichel er 29 år gammel, og Leicester spiller ikke, men de vinder også Premier League, fordi Tottenham ikke vinder, skriver den stolte far.

Schmeichel deler også roser ud til Leicesters klubejer, Vichai Srivaddhanaprabha, og hans søn, der er vicepræsident i klubben, Aiyawatt "Top" Srivaddhanaprabha.

- Stort tillykke Vichai og Top, I er de bedste klubejere, I har gjort Leicester til mestre.

Også en lang række tidligere og nuværende stjerner hylder de usandsynlige helte, efter at Tottenham spillede 2-2 i udekampen mod Chelsea og dermed gjorde det umuligt for sig selv at indhente Leicester.

En af dem er Peter Schmeichels tidligere holdkammerat David Beckham, der lagde et billede af en ung Peter Schmeichel og sønnen Kasper op på det sociale medie Instagram.

- Wow, hvem kunne have vidst det. Det er kun, få år efter at hans far vandt mesterskab efter mesterskab. Nu kan Kasper løfte det samme trofæ. Hvilket utroligt øjeblik for et hold, der fortjener dette øjeblik, skriver den tidligere Manchester United-spiller.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter