Fik kemobehandling i februar – torsdag kan 19-årig få debut for Manchester United

Fodboldtalentet Max Taylor har kæmpet sig forbilledligt tilbage efter en kræftsygdom.

(Foto: Paul Childs © Scanpix)

Livet kan være ubarmhjertigt og uforudsigeligt til tider. Bare spørg Max Taylor.

Egentlig begyndte livet for den nu 19-årige englænder ganske godt.

Han begyndte som så mange andre unge drenge i Manchester at spille fodbold. Hurtigt fandt han dog ud af, at han var noget bedre end sine kammerater - og derfor blev han indlemmet i storklubben Manchester Uniteds ungdomsafdeling.

Her blomstrede og udviklede han sig år efter år på ungdomsholdene i hjerteklubben, og i slutningen af sine teenageår blev han fremhævet som en af de store talenter i en af de største klubber i England.

Ramt af testikelkræft

Men så slog lynet ned.

I efteråret 2018 fik Max Taylor en hård besked: Han havde fået konstateret testikelkræft, og skulle i kemobehandling hurtigst muligt.

Fodboldkarrieren, hverdagen og alt det, han kendte til og drømte om, blev sat på standby. Nu var den vigtigste kamp en helt anden end den på grønsværen: At besejre kræften.

Max Taylor begyndte på kemobehandlingen i februar i år, og heldigvis var reaktionen god. Han reagerede godt på behandlingen og kunne se mere lyst på tilværelsen og et muligt comeback på banen.

- Jeg vil takke alle i klubben, på hospitalet og min familie, der har hjulpet mig siden dag et, udtalte Taylor til Uniteds hjemmeside i februar.

Og siden da er det kun gået en vej: Den rigtige.

I september blev den 19-årige forsvarsspiller raskmeldt og måneden efter gjorde han comeback på grønsværen, da han spillede for klubbens U23-hold.

- Hvilken følelse, det er at være tilbage på banen sammen med gutterne og så endda vinde 4-1, skrev Max Taylor på sin Twitter-profil efter sin tilbagevenden.

Og torsdag aften kan comebacket blive endnu større.

For første gang i sin karriere er Max Taylor blevet udtaget til Manchester Uniteds førstehold.

Premier League-klubben spiller Europa League-opgør på udebane mod kasakhiske Astana, og her kan det 19-årige stortalent med den ukuelige vilje få debut for sin hjerteklub.

Blot ni måneder efter han begyndte på sin kemobehandling for testikelkræft.

Og der skulle være god chance for, at Max Taylor får nogle minutter på banen, da Uniteds manager Ole Gunnar Solskjaer har taget et forholdsvist ungt og uerfarent hold med til Kazakhstan i deres Europa League-opgør.

Kampen mellem Astana og Manchester United spilles torsdag klokken 16:50.