Før milliardkampen om en plads i Premier League: 'Vi har en topselvtillid'

Danskerklubben Brentford og træner Thomas Frank spiller tirsdag den afgørende kamp om Premier League.

Brentfords danske cheftræner, Thomas Frank, ser frem til den afgørende kamp om en plads i Premier League. (Foto: Dylan Martinez © Scanpix)

Den engelske fodboldklub Brentford FC med danske Thomas Frank som cheftræner skal tirsdag spille én afgørende kamp om en plads i Premier League.

Londonklubben spillede sig onsdag i playoff-finalen efter en samlet 3-2-sejr over Swansea. Det skete blandt andet med mål fra danske Emiliano Marcondes og assist af Mathias Jensen.

Brentfords modstander i playoff-finalen blev fundet torsdag aften, da Fulham samlet besejrede Cardiff. Opgaven ser Thomas Frank frem til, og det er stort for både ham og klubben at skulle spille så betydningsfuld en kamp.

- Det er ikke hver dag, man spiller sig i en playoff-finale og spiller den økonomisk største kamp i verden. Det betyder selvfølgelig noget, siger Thomas Frank til DR.

- Vi var selvfølgelig glade i går aftes og var også glade i dag, men jeg kan mærke allerede nu, at mit hovede er tunet ind på den næste (kampen om oprykning, red.), fordi vi har opnået muligheden for at vinde noget stort i oprykningen til Premier League.

- Det går alt min tankevirksomhed på. Der er kun et mål, og det er at vinde.

Danskerne Christian Nørgaard og Mathias Jensen i udekampen mod Swansea. (Foto: John Sibley © Scanpix)

Danskerkoloni

I onsdagens kamp mod Swansea startede fire danskere på banen. Det drejer sig om Emiliano Marcondes, Henrik Dalsgaard, Mathias Jensen og Christian Nørgaard, og det glæder Thomas Frank, at de er en del af succesen.

- Jeg tror altid, at når vi er danskere, at det betyder lidt ekstra. Vi er stolte af at være danskere og kunne gøre noget sammen med vores landsmænd. Det, synes jeg, giver en ekstra historie, siger Thomas Frank.

Thomas Frank som cheftræner for Brøndby IF. Han var på Vestegnen fra 2013-2016 efter en periode som ungdomslandstræner. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

- Vi er en engelsk klub med en engelsk historie, og det er vi meget bevidste om, og det er for de fans, at vi gør, hvad vi kan for at opnå drømmemålet.

Foruden de fire ovenstående danskere har tre andre med rødbedefarvet pas fået spilletid for Brentford i denne sæson, og det er Mads Bech Sørensen, Mads Roerslev Rasmussen og Luka Racic.

En billet til Premier League angives til at være omkring 1,4 milliarder kroner værd i blandt andet tv-indtægter.

Spørgsmålet til en milliard kroner eller måske endda lidt mere: Hvordan ser du chancen?

- Uanset om vi møder Fulham eller Cardiff (Frank talte med DR inden opgøret, red.), så vurderer vi, at vi har en god chance. Det bliver en fuldstændig lige kamp. Det bliver den klassiske på dagen, hvem der rammer formen.

- Vi har en rigtig god fornemmelse. Vi har en topselvtillid, og vi er ydmyge for opgaven, fordi der ligger hårdt arbejde forude. Jeg tror på, vi kan gøre det, afslutter Thomas Frank.

Brentford spiller playoff-finalen mod Fulham på tirsdag klokken 20.45. Kampen kan ses på TV3 Sport.

Facebook
Twitter